16/03/2021

Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου με Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad Al Maliki

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad Al Maliki. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad Al Maliki, με τον οποίο συζητήσαμε για τις περιφερειακές εξελίξεις, τις προοπτικές επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Παλαιστινιακό, τη σημασία που έχει ο τερματισμός ενεργειών που υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως οι εποικισμοί και τις κρίσιμες εκλογές στην Παλαιστίνη που πρέπει να στηριχθούν από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα.

Συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η περαιτέρω προώθηση των ισχυρών σχέσεων των λαών μας σε συνέχεια και των βημάτων που έγιναν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου ως βάση για επίλυση των διαφορών των χωρών της περιοχής.

Υπογράμμισα τη διαχρονική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».