05/04/2021

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκη: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, συναντήθηκε σήμερα –τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα- αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση και αξιολογήθηκαν, ως ημίμετρα, τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών. Και τα οποία ήρθαν ως συνέχεια του πρωτοφανούς εμπαιγμού που επεφύλαξε η κυβέρνηση στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.
Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα συμβολής όλων και, εκτός από την αποζημίωση για το φιάσκο του «άνοιξε - κλείσε», να εξεταστεί σοβαρά και με υπευθυνότητα το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της αγοράς με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση.
Αυτό από το οποίο έχει ανάγκη η αγορά αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, είναι στρατηγικό σχέδιο. Χρειάζεται αποτελεσματικός σχεδιασμός ως αντίδοτο στα ημίμετρα και τις σπασμωδικές κινήσεις, με στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και του λιανεμπορίου. Κι αυτός είναι ο μονόδρομος για την επαναφορά και την επανάκαμψη της οικονομίας.
Υπενθυμίζουμε πως η μοναδική συγκροτημένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχει υποβληθεί, ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.
Με ένα χρόνο καθυστέρησης, μόλις το προηγούμενο Σάββατο, εδέησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκο Μητσοτάκη, να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κι αυτό αφού είχε γίνει ήδη ορατό το βαρύ πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση εξαιτίας της παλινωδίας και του εμπαιγμού απέναντι στον κόσμο, τις επιχειρήσεις και τους εμποροϋπαλλήλους της Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα ανάμεσα στους συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ήταν απαρέγκλιτα τόσο οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις, όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Κι αυτό για να στηριχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η οικονομική δραστηριότητα και να διασφαλιστεί η υγειονομική προστασία εργαζομένων, επιχειρηματιών και πολιτών.
Τρόπος υπάρχει και προτάσεις έχουν κατατεθεί.
Αυτό που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση από μια κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα.