12/05/2021

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας

Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών σήμερα. Για δεύτερη χρονιά η πανδημία δοκιμάζει τη νοσηλευτική κοινότητα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία άγνωστη μέχρι πέρυσι απειλή, την νόσο Covid-19.

Οι Νοσηλεύτριες και οι Νοσηλευτές, στη χώρα μας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της νόσου από την πρώτη στιγμή, ενώθηκαν με το ιατρικό προσωπικό και συστρατεύτηκαν για να δώσουν όλοι μαζί έναν τεράστιο, άνισο αγώνα, ενάντια σε έναν εχθρό που αφαιρεί χιλιάδες ζωές σε όλο τον πλανήτη και μέσα σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ανέτοιμο. Έδωσαν  και συνεχίζουν να δίνουν  τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Το επάγγελμά τους είναι λειτούργημα. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  με  υπευθυνότητα,  αφοσίωση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο παρέχοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Βρίσκονται δίπλα του από τη  στιγμή που έρχεται στη ζωή, στις δύσκολες ώρες της ασθένειας μέχρι και την τελευταία του πνοή. Ενημερώνονται διαρκώς κι επιμορφώνονται στις νέες εξελίξεις της Ιατρικής και  της Νοσηλευτικής επιστήμης, για να αντιμετωπίσουν κάθε καινούργια πρόκληση. Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές είναι οι στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χωρίς το νοσηλευτικό προσωπικό η αντίσταση στον ιό θα ήταν, απλά, αδύνατη. Στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου οι νοσηλευτές μας δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη. Σε ένα αδικαιολόγητα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτελέσουν το καθήκον τους ακολουθώντας εξοντωτικά ωράρια εργασίας και με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας. Μαζί με το ιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενωμένοι, ενάντια σε όλους τους αρνητικούς παράγοντες, δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να παραμερίσουν τις ελλείψεις και τα εμπόδια και να είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

H κυβέρνηση όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας αρκείται σε χειροκροτήματα χωρίς να ενισχύει έμπρακτα το νοσηλευτικό κλάδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει στους νοσηλευτές της χώρας αν θα προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, νομοθέτηση ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και θεσμική και επιστημονική κατοχύρωση του νοσηλευτικού προσωπικού, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη δεσμευτεί.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας αισθάνομαι  την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για  τον αγώνα που δίνει καθημερινά με αναρίθμητες προσωπικές θυσίες και προσφέροντας αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνο. Τα εύσημά μου και στους νοσηλευτές που εργάζονται σε όλες τις Δομές Υγείας του Δήμου μας και τους Περιφερειακούς Δήμους του Νομού μας στην Πρωτοβάθμια φροντίδα και στους τομείς πρόληψης και εμβολιασμού.

Εύχομαι να στέκονται δυνατά στα πόδια τους και υγιείς ώστε να βγαίνουν νικητές στους αγώνες που δίνουν καθημερινά από όλες τις θέσεις τους.