22/05/2021

Κ. Νοτοπούλου: Έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε

Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α` Θεσσαλονίκης, Κ. Νοτοπούλου

Έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθυστερεί και ματαιώνει σημαντικά έργα για την Θεσσαλονίκη, το ένα μετά το άλλο. ΜΕΤΡΟ, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Σιδηροδρομική Σύνδεση 6ου Προβλήτα, Δυτικός Προαστιακός είναι μερικά παραδείγματα.

Οι κ. Ζέρβας, κ. Ταχιάος, κ. Καραμανλής σε αγαστή συνεργασία αναδεικνύονται πρωτομάστορες της καθυστέρησης σε μια περίοδο που η πόλη έχει ανάγκη όσο ποτέ την επίσπευση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής.

Υπενθυμίζουμε ότι για το Μουσείο Ολοκαυτώματος είχε δρομολογηθεί λύση ήδη από το 2017, με την έκδοση του ΠΔ 98/2017 με το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, στο οποίο καθορίζονται οι ειδικοί όροι δόμησης, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσής του παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν και του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεννόηση με τον Δήμο, προέβη σε μια αναίτια και ατεκμηρίωτη αλλαγή της θέσης του κτιρίου, με το πρόσχημα του ελλιπούς χώρου στάθμευσης και της ανεπαρκούς κυκλοφοριακής σύνδεσης.

Σε εφαρμογή της απόφασης αυτής, η χθεσινή τροπολογία εκτός από την επιπλέον καθυστέρηση ανοίγει τον δρόμο και για την αντικατάσταση του υπάρχοντος Ιδρύματος με άλλον φορέα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν έχει σχεδιάσει κάποιο δικό της έργο για την Θεσσαλονίκη, αλλά με προσκόμματα και δικαιολογίες δήθεν τεχνικής φύσης ακυρώνει και καθυστερεί δρομολογημένα έργα, καταδικάζοντας την πόλη και την περιοχή σε στασιμότητα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που καμιά επικοινωνιακή φιέστα δεν μπορεί να αποκρύψει.