25/05/2021

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανάγκη άμεσης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Δονούσας με τη Νάξο για το διάστημα εκτέλεσης εργασιών στο λιμένα του νησιού

Αθήνα, 25 Μαΐου 2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: «Ανάγκη άμεσης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Δονούσας με τη Νάξο για το διάστημα εκτέλεσης εργασιών στο λιμένα του νησιού»
Τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων του τοπικού κυκλαδικού τύπου, αναδεικνύουν με έμφαση την ανάγκη η Δονούσα να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία τις περισσότερες μέρες της βδομάδας.
Όπως έγινε γνωστό, λόγω επισκευών στο λιμάνι της Δονούσας, η εταιρεία Blue Star ανέστειλε τα δρομολόγια της προς το νησί μέχρι τουλάχιστον τις 15/6. Έτσι η Δονούσα έμεινε ουσιαστικά με διασύνδεση μέσω του Express Skopelitis, μόνο για τρείς μέρες τη βδομάδα, ενώ υπάρχει υπόσχεση για ένα επιπλέον δρομολόγιο, δηλαδή συνολικά να εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια τη βδομάδα. Παράλληλα ούτε το δεύτερο πλοίο της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», έχει δρομολογηθεί.
Επειδή, όπως κατανοούμε όλοι η επισκευή του λιμένα ενδέχεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο από τον αρχικό στόχο.
Επειδή, όλα τα παραπάνω διαμείβονται πάνω στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να αναζητηθεί άμεσα ακτοπλοϊκή κάλυψη του νησιού για περισσότερες μέρες τη βδομάδα.
Επειδή, οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες της Δονούσας μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι ανάστατοι.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Δονούσας, τουλάχιστον με τη Νάξο για 6-7 μέρες τη βδομάδα και να διασφαλιστούν απρόσκοπτα τόσο ο ανεφοδιασμός, όσο και η μεταφορά των κατοίκων και των τουριστών;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Συρμαλένιος Νίκος