04/06/2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Σύσσωμα τα σωματεία της Εύβοιας είναι ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα της ΝΔ

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία εκατό 100 χρόνια που έρχεται ένα τέτοιο αντιεργασιακό νομοσχέδιο όπως αυτό της κυβέρνησης της ΝΔ, υποστήριξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας μόνο θράσος υποδηλώνουν οι ισχυρισμοί του υπουργού Εργασίας ότι ο εργαζόμενος έχει την ίδια διαπραγματευτική ισχύ με τον εργοδότη του και ότι θα πληρώνεται τις υπερωρίες του με ρεπό. “Είναι δυνατόν να λέει o κ. Χατζηδάκης ότι ο εργαζόμενος θα διαπραγματεύεται με τον εργοδότη, ενώ εξαρτάται από αυτόν και ενώ υπάρχει η απειλή της ανεργίας, η οποία ειδικά σε καιρό πανδημίας αυξάνεται; Σε ποια χώρα γίνεται κάτι τέτοιο»;

“Το μόνο που θα πετύχει ο νέος αντιεργασιακός νόμος”, σημείωσε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την Αυτοδιοίκηση, “είναι πως στα εργοστάσια, όπως αυτά της Εύβοιας που επισκέπτομαι συχνά, αποκλειστικά ευνοημένοι θα είναι οι εργοδότες, καθώς η θεσμοθέτηση του δεκαώρου θα βοηθήσει να βγαίνουν οι βάρδιες με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα δεν θα πληρώνονται τις υπερωρίες τους”.

Κλείνοντας την αναφορά του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε πως η έντονη αντίδραση του κόσμου της εργασίας δείχνει πως ευτυχώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν θαμπωθεί από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, κάτι που αποδείχθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Χαλκίδα, όπου σύσσωμα τα σωματεία της Εύβοιας εξέφρασαν την οργή τους για το αντιεργασιακό νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ.