26/06/2021

Χ. Καφαντάρη: Ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης - βίντεο

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξη στον Ellada 94,3 fm και στον Γιώργο Βούλγαρη

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαλύσει ΚΑΙ τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.
Εδώ και μήνες συζητείται ένα νέο νομοσχέδιο από το Υπ. Ανάπτυξης, το οποίο από όσα γνωρίζουμε, αλλάζει ουσιαστικά τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου. Υπάρχουν ζητήματα σχετικά με το πώς θα κατανέμονται οι θέσεις στους παραγωγούς, πιθανόν να γίνεται πλειοδοσία στις θέσεις και θα δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες να βρίσκονται στις λαϊκές. Σαν ένα μικρό σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαμε να πούμε. Τις συνέπειες θα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί και οι έμποροι, αλλά και ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και αντιδράσεις από τους φορείς, τις οποίες προσπαθεί να προσπεράσει η Κυβέρνηση με τη συνήθη τακτική της να εισάγει ρυθμίσεις, μετά την ψήφιση του ν/σ, μέσω Υπουργικών Αποφάσεων επιφέροντας έτσι τις αλλαγές που θέλει.

ΕΛΤΑ: Απολύουν υπαλλήλους, αλλά καλοπληρώνουν νομικές υπηρεσίες;
Μείζον πολιτικό ζήτημα είναι και η υπόθεση με τα ΕΛΤΑ και την απόδοση ποσού σχεδόν 200000 ευρώ στη δικηγορική εταιρεία Βουλευτή της ΝΔ. Το θέμα έχει αναδειχθεί κοινοβουλευτικά από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε σχετική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό. Τη στιγμή που τα ΕΛΤΑ υποβαθμίζονται, καταστήματά τους κλείνουν σωρηδόν με αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων και ελλιπή εξυπηρέτηση του κόσμου, αυτό το γεγονός δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Δημόσια Ασφάλεια: Ακόμη μία εξαπάτηση από την Κυβέρνηση.
Η ανασφάλεια του κόσμου έχει αυξηθεί. Στην Δυτική Αθήνα, όπου εκλέγομαι, το βλέπω καθημερινά. Οι σχετικές με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια δεσμεύσεις Μητσοτάκη προεκλογικά αποδεικνύονται καθαρά επικοινωνιακές προεκλογικές υποσχέσεις και τίποτα παραπάνω. Τα φαινόμενα βαριάς εγκληματικότητας αυξάνονται, ωστόσο η Κυβέρνηση θεωρεί σημαντικότερη την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, από την ενίσχυση των αποδυναμωμένων από προσωπικό Αστυνομικών Τμημάτων.

Τα ζητήματα έμφυλης βίας και οι γυναικοκτονίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα από την Κυβέρνηση.
Την ίδια κυβερνητική αδιαφορία παρατηρούμε και σχετικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και τις γυναικοκτονίες, καθώς υπάρχουν ειδικά για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας Τμήματα της Αστυνομίας, που συστάθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, και τα οποία επίσης δεν έχουν προσωπικό και κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς για να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτές τις υποθέσεις. Ούτε κάποια ενημέρωση γίνεται στα θύματα ώστε να απευθυνθούν στα συγκεκριμένα Τμήματα.
Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο που ο κ. Χρυσοχοϊδης κλήθηκε από την Ομάδα Παρακολούθησης Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τη δημοκρατία και την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα και, όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά ανέφερε ότι δεν είναι θέματα αυτά να απασχολούν το Ευρωκοινοβούλιο! Είναι – είπε –θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Ελληνική Κυβέρνηση. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, τι οπισθοδρομικές απόψεις επικρατούν στην κυβερνώσα παράταξη…

Βλέπουμε ήδη τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής νομοθέτησης.
Ο νόμος για τη συνεπιμέλεια, που ψηφίστηκε παρά τις αντιδράσεις και την πλήρη αντίθεση του κόσμου, φορέων, οργανώσεων κλπ. δίνει τώρα το δικαίωμα σε έναν συζυγοκτόνο να διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού του.

Η επικουρική ασφάλιση είναι δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δεν είναι ιδιωτικές επενδύσεις.
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα είναι η επόμενη μεγάλη μάχη της κοινωνίας. Ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση της αλληλέγγυας εισφοράς κ.α. Το ασφαλιστικό που θέλει να φέρει η ΝΔ έχει εφαρμοστεί σε 30 περίπου χώρες από τις οποίες στις 18 απέτυχε με αποτέλεσμα να επανέλθουν στα παλαιότερα συστήματα. Η Κυβέρνηση δεν θέλει να σώσει το ασφαλιστικό. Θέλει να δώσει δουλειές σε αυτούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, σε αυτούς που έχει… την υποχρέωση.

.