02/07/2021

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Πολιτική Απόφαση και Προγραμματικές Θέσεις της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Πολιτική Απόφαση
Προγραμματικές Θέσεις

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, κατά το κλείσιμο των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Έληξε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, με την δημόσια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου της Συνδιάσκεψης, εκτός από την ολομελειακή διαδικασία, πραγματοποιηθήκαν και τραπέζια διαλόγου με θέματα, την Εργασία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό κράτος, τον Πολιτισμό και το Κράτος-Δημοκρατία-Θεσμοί, στα οποία συμμετείχαν κατ’ επιλογή τα μέλη της συνδιάσκεψης.

Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρακολούθησαν 1602 σύνεδροι από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα συντονιστικά των οργανώσεων του εξωτερικού.

Στην Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν 128 σύντροφοι και συντρόφισσες.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της επιτροπής προγραμματικών θέσεων, παρουσίασε το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις τόσο από την διαδικασία της ολομέλειας όσο και από τα τραπέζια διαλόγου.

Στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές θέσεις ψήφισαν 1076 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1044 (97,0%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 28 λευκά (2,7%).

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική απόφαση εισηγήθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις των συνέδρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προεδρείου της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

Προεδρείο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Η επικοινωνία με την κοινωνία θα συνεχιστεί με την ανοιχτή διαβούλευση – συζήτηση για τη διαρκή επικαιροποίηση των προγραμματικών του θέσεων

Η εναρκτήρια εκδήλωση την Παρασκευή

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας ξεκίνησε την Παρασκευή 2/7 η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρα χαρακτήρισε την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως «μια νέα αρχή για το κόμμα μας, απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, απαρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ωραίας μάχης με έναν και μοναδικό στόχο: Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη. Να νικήσουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού μέσα στη κοινωνία τη πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική».

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Μάχη για να επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της Δικαιοσύνης - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε και πρέπει να φύγει πριν δημιουργήσει και άλλα ερείπια - Μέσα σε 726 μέρες γύρισαν τη χώρα 10 χρόνια - Με το πρόγραμμά μας είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε τη Δικαιοσύνη στην εργασία, στην οικονομία, στην κοινωνία, στη ζωή – Μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα κλείσει την παρένθεση της παρακμής - Η προεκλογική περίοδος ξεκινά με τη συμπλήρωση δύο χρόνων κυβέρνησης ΝΔ - Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα νικήσουμε για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη ζωή

H oμιλία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ sτη συνεδρίαση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Ομιλία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στη συνεδρίαση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να γίνει μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό, αριστερό, συμμετοχικό κόμμα

Ομιλία του υπευθύνου Επιτροπής Προγράμματος του  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στη συνεδρίαση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Γ. Σταθάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντά στις τρεις προκλήσεις απέναντι στη Δεξιά

Ομιλίες - Παρεμβάσεις

Η Ρένα Δούρου στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Δημοκρατία και Περιβάλλον στο επίκεντρο της Πράσινης Επανάστασης

Π. Κουρουμπλής: Ρεαλισμός και Όραμα

Συμβολή Γ. Παπαηλιού στον προγραμματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Θ. Τσίκας: Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό προοδευτικό μεταρρυθμισμό

Τοποθέτηση Ν. Βούτση στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ​: Τέσσερις θέσεις ως συμβολή στην πολιτική συζήτηση