01/07/2021

Χ. Μαμουλάκης: Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες και παραλήψεις ναρκοθετούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας - βίντεο

Η τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025»

Ασκώντας εμπεριστατωμένη κριτική και παρουσιάζοντας αναλυτικά τους λόγους που το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 είναι ένα ευχολόγιο αντί για πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

«Η πανδημία δεν μπορεί να αποκρύψει τις κεντρικές παραλήψεις και ιδεοληψίες της κυβέρνησης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, οι οποίες αποτυπώνονται και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το βασικό πρόβλημα με την πρόταση της ΝΔ, είναι το μοντέλο ανάπτυξης που τόσο το μεσοπρόθεσμό όσο και το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» προδιαγράφουν για τη χώρα. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στην ένταση της εργασίας και στις χαμηλές αποδοχές, που συνδέεται με ένα μοντέλο χρηματοδότησης της οικονομίας με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια, από το οποίο απουσιάζουν εκκωφαντικά η εργασία, οι μικρομεσαίοι και η πράσινη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης παρέθεσε αναλυτικά τους λόγους με τους οποίους τεκμηριώνεται ότι η συγκεκριμένη στρατηγική του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου είναι ένα απλό ευχολόγιο. Αναφέρθηκε στην απουσία πρωτοβουλιών από την ελληνική Κυβέρνηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ καυτηρίασε την απουσία πρόσθετων μέτρων που θα χρειαστεί να λάβει η χώρα για τα έτη 2022 και 2023 και την παραδοχή ότι η πανδημία τελείωσε, οπότε δεν θα χρειαστεί καμία στήριξη των πληττόμενων κοινωνικών κατηγοριών.
Αναφέρθηκε τέλος στους αργούς ρυθμούς ανάκαμψης του τουρισμού, γεγονός που επηρεάζει καίρια την οικονομία μας, αλλά και στις ανεπάρκειες των επενδύσεων του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», φέρνοντας ως παραδείγματα ότι μόλις 400 εκ. είναι οι συνολικές ενισχύσεις που προβλέπονται για την βιομηχανία και την ναυτιλία μαζί, ενώ η κυκλική οικονομία λάμπει δια της απουσίας της από το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

.