ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

14/07/2021

Κ. Ζαχαριάδης: Όποιος διαφωνεί, απ’ όπου κι αν προέρχεται εξοντώνεται και συκοφαντείται - Αυτή είναι η καθεστωτική νοοτροπία του κ. Μητσοτάκη - βίντεο

Κ. Ζαχαριάδης: Όποιος διαφωνεί, απ’ όπου κι αν προέρχεται εξοντώνεται και συκοφαντείται - Αυτή είναι η καθεστωτική νοοτροπία του κ. Μητσοτάκη - βίντεο



Βασικά σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή στη Β1 εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στη συζήτηση επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Τώρα κατάλαβα γιατί τα κυβερνητικά έδρανα και σήμερα και κατά τη διαδικασία συγκρότησης αυτής της επιτροπής ήταν άδεια. Όχι γιατί δεν ήθελαν να παρέμβουν στη Βουλή, αλλά γιατί δεν είχαν τίποτα να πουν, κανένα στοιχείο.

Πού πήγαν τα πρωτοσέλιδα, τα άρθρα, τα tweets; Πού είναι οι φοβερές αποκαλύψεις; Σήμερα παίρνω τον Τύπο, βλέπω τα πρωτοσέλιδα, πουθενά. Ανοίγω τα κανάλια, πουθενά.

Κραυγάζατε ως αντιπολίτευση, κραυγάζατε όταν συγκροτούσατε την επιτροπή, μέσα στην επιτροπή αρχίσατε να ψιθυρίζετε και τώρα το πάτε χαμηλά. Θέλετε να εκδικηθείτε όσους λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον.

Εκτελείτε εντολές μιας επιχειρηματικής ελίτ που είχε μάθει να μην πληρώνει ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό ακριβώς είναι η χειραγώγηση των πολιτικών από τους επιχειρηματίες των μίντια και από τους εκδότες. Εκλεγμένοι Βουλευτές, Υπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας στην υπηρεσία εκδοτών και επιχειρηματιών.

Δεν είμαι νομικός, αλλά πώς μπορείς να τεκμηριώσεις παράβαση καθήκοντος; Αν η παράβαση καθήκοντος είναι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, οι κανόνες και το τίμημα για το δημόσιο, τότε τι είναι η απορρύθμιση; Τι είναι η απουσία κανόνων; Τι είναι η λίστα Πέτσα; Αυτά είναι παράβαση καθήκοντος.

Απλά υπάρχει ένας κανόνας. Όποιος διαφωνεί, από όπου και αν προέρχεται, στραγγαλίζεται. Αυτή είναι η καθεστωτική νοοτροπία του κ. Μητσοτάκη.

Μήπως αυτοί που βιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και προσπαθούν να ασκήσουν στραγγαλιστικό έλεγχο παντού είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «νόμιμοι και μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας»;

Υπήρχε και υπάρχει τρόπος να αποκτήσει κάποιος την εύνοια κάποιων μίντια. Είναι απλό, εύκολο και πετυχημένο. Λειτουργεί στην Ελλάδα αποτελεσματικά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κανένας κανόνας, κανένα τίμημα, καμία δικλείδα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, καμία πρόνοια για το περιεχόμενο. Πλήρης υποταγή.

Δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν, ότι βάλαμε σε τάξη ένα άναρχο τοπίο, ότι έβαλαν το χέρι στην τσέπη, ότι δεν είμαστε ίδιοι με όλους αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια μέχρι τότε, ότι παρόλο που πιεστήκαμε, δεν προσκυνήσαμε, ότι κερδίσαμε κόντρα στο σύστημα των τότε μίντια, ότι εμάς δεν μας κρατάει κανείς, ότι βάλαμε στο δημόσιο ταμείο 250 εκατομμύρια ευρώ, αν και τα τελευταία δύο χρόνια σταμάτησε η είσπραξη και ξεκίνησε η λίστα Πέτσα.

Μια συγκεκριμένη ομάδα στην ΝΔ θεωρεί ότι τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ανωμαλία στο σύστημα της διακυβέρνησης της χώρας και όχι βούληση του ελληνικού λαού. Ζητούν λοιπόν ρεβάνς σε όλα τα επίπεδα και τώρα ζητούν και ποινικά.

Βάζουν στον στόχο τον Παππά, με διαρροές, φήμες, fake news, αλλά θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογικότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Και τώρα που κυβερνάτε ξανά με τις απευθείας αναθέσεις, με την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, με τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, με το πλιάτσικο παντού, με τα χρυσά και ανίκανα golden boys της Νέας Δημοκρατίας, όλο και περισσότεροι και από τη δική σας παράταξη το ομολογούν: «Ναι, ο Τσίπρας ήταν αλλιώς. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αλλιώς. Ναι, έκαναν λάθη, αλλά δεν έβαζαν ποτέ το χέρι στο μέλι».

Οι τόνοι λάσπης εναντίον του Νίκου Παππά δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού και συμψηφισμού με την κυβερνητική αποτυχία στην οικονομία και στην πανδημία.

Το πραγματικό σκάνδαλο χωρίς απαντήσεις είναι τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, με την απουσία του Πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή και η ένοχη σιωπή του για το πόθεν έσχες.

Αποσύρετε, λοιπόν, το κατηγορητήριο. Έχετε, ήδη ανακαλέσει τον πυρήνα του. Οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν και παρακολουθούν και θα δώσουν λύσεις, όταν έρθει η ώρα.


Ολόκληρη η ομιλία:

Κύριοι της συμπολίτευσης, τώρα κατάλαβα γιατί τα κυβερνητικά έδρανα και σήμερα και κατά τη διαδικασία συγκρότησης αυτής της επιτροπής ήταν άδεια, όχι γιατί δεν ήθελαν να παρέμβουν στη Βουλή, αλλά γιατί δεν είχαν τίποτα να πουν, κανένα στοιχείο.

Αυτό ήταν όλο, κύριε Πλεύρη; Πού πήγαν τα πρωτοσέλιδα, τα άρθρα του, τα twits; Αυτό ήταν το «θα σας πάω μέχρι τέλους» του κ. Σαμαρά; Πού είναι οι φοβερές αποκαλύψεις;

Και σήμερα παίρνω τον Τύπο, βλέπω τα πρωτοσέλιδα, πουθενά. Ανοίγω τα κανάλια, πουθενά. Τόσο χαμηλά; Τι γίνεται, κύριε Πλεύρη; Σας βάλανε να σκούζετε τρεις μήνες τώρα και τώρα σας αδειάζουν; Κραυγάζατε ως αντιπολίτευση, κραυγάζατε όταν συγκροτούσατε την επιτροπή, μέσα στην επιτροπή αρχίσατε να ψιθυρίζετε και τώρα το πάτε χαμηλά. Γιατί;

Γιατί θέλετε να εκδικηθείτε όσους λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον. Διότι εκτελείτε εντολές μιας επιχειρηματικής ελίτ που είχε μάθει να μην πληρώνει ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Εδώ λίγους μήνες πριν, τον Σεπτέμβρη του 2020, εξευτελιστήκατε ξανά, με την απουσία ογδόντα Βουλευτών από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και μετά ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Βουλευτές της Α΄ Αθηνών ζητούσαν συγγνώμη από επιχειρηματίες των μίντια.

Αυτό, κύριε Πλεύρη, δεν ήταν χειραγώγηση των μίντια από τους πολιτικούς, πράγμα για το οποίο αδίκως μας κατηγορείτε. Αυτό ήταν κάτι πολύ χειρότερο. Η χειραγώγηση των πολιτικών από τους επιχειρηματίες των μίντια και από τους εκδότες. Εκλεγμένοι Βουλευτές, Υπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας στην υπηρεσία εκδοτών και επιχειρηματιών.

Και πραγματικά, εγώ δεν είμαι νομικός, αλλά πώς μπορείς να τεκμηριώσεις παράβαση καθήκοντος; Αυτός που παρέβη το καθήκον του πήρε άδεια; Καταδικάζετε την πράξη; Καταδικάζετε τη σκέψη; Είστε μέσα στο μυαλό του Παππά; Μήπως είναι η δική σας φαντασία; Μήπως είναι η δική σας φαντασίωση; Μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια;

Αν η παράβαση καθήκοντος είναι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, οι κανόνες και το τίμημα για το δημόσιο, τότε τι είναι η απορρύθμιση; Τι είναι η απουσία κανόνων; Τι είναι η λίστα Πέτσα; Αυτά είναι παράβαση καθήκοντος. Μια δημοκρατία όμηρος στα μίντια επιχειρηματικών συμφερόντων που καλλιεργούσε ασυδοσία και το δίκαιο του οικονομικά ισχυρού.

Δεν σας προβληματίζει, συνάδελφοι της συμπολίτευσης, ότι το κείμενο καταγγελίας του κ. Τζαβάρα εξαφανίστηκε από τα μίντια; Πώς έγινε αυτό; Ήταν αδιάφορο κείμενο το κείμενο του κ. Τζαβάρα; Δεν έκανε γκελ; Τίποτε από αυτά. Απλά υπάρχει ένας κανόνας. Όποιος διαφωνεί, από όπου και αν προέρχεται, στραγγαλίζεται. Αυτή είναι η καθεστωτική νοοτροπία του κ. Μητσοτάκη.

Μήπως αυτοί που βιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και προσπαθούν να ασκήσουν στραγγαλιστικό έλεγχο παντού είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «νόμιμοι και μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας»;

Όλοι το ξέρουν. Υπήρχε και υπάρχει τρόπος να αποκτήσει κάποιος την εύνοια κάποιων μίντια. Είναι απλό, εύκολο και πετυχημένο. Λειτουργεί στην Ελλάδα αποτελεσματικά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κανένας κανόνας, κανένα τίμημα, καμία δικλείδα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, καμία πρόνοια για το περιεχόμενο. Πλήρης υποταγή.

Αυτό δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν, ότι βάλαμε σε τάξη ένα άναρχο τοπίο, ότι έβαλαν το χέρι στην τσέπη, ότι δεν είμαστε ίδιοι με όλους αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια μέχρι τότε, ότι παρόλο που πιεστήκαμε, δεν προσκυνήσαμε, ότι κερδίσαμε κόντρα στο σύστημα των τότε μίντια, ότι εμάς δεν μας κρατάει κανείς, ότι βάλαμε στο δημόσιο ταμείο 250 εκατομμύρια ευρώ, αν και τα τελευταία δύο χρόνια σταμάτησε η είσπραξη και ξεκίνησε η λίστα Πέτσα.

Υπάρχει λοιπόν μέσα στη Νέα Δημοκρατία μια συγκεκριμένη ομάδα και στα συνδεδεμένα μίντια με αυτή που θεωρεί ότι τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ανωμαλία στο σύστημα της διακυβέρνησης της χώρας και όχι βούληση του ελληνικού λαού.

Ζητούν λοιπόν ρεβάνς σε όλα τα επίπεδα, στο πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό και τώρα ζητούν και ποινικά. Βάζουν λοιπόν στον στόχο τον Παππά, με διαρροές, φήμες, fake news, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογικότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο τον Τσίπρα, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Μισό λεπτό θέλω, κύριε Πρόεδρε.

Και τώρα που κυβερνάτε ξανά με τις απευθείας αναθέσεις, κύριε Πλεύρη, με την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, με τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, με το πλιάτσικο παντού, με τα χρυσά και ανίκανα golden boys της Νέας Δημοκρατίας, όλο και περισσότεροι και από τη δική σας παράταξη το ομολογούν:

«Ναι, ο Τσίπρας ήταν αλλιώς. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αλλιώς. Ναι, έκαναν λάθη, αλλά δεν έβαζαν ποτέ το χέρι στο μέλι».

Μιλήστε με κανέναν άνθρωπο της αγοράς! Μιλήστε με κανέναν άνθρωπο στις Βρυξέλες. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι οι τόνοι λάσπης εναντίον του Νίκου Παππά δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα συμψηφισμού με την κυβερνητική αποτυχία στην οικονομία και στην πανδημία.

Αποσύρετε, λοιπόν, το κατηγορητήριο. Έχετε, ήδη ανακαλέσει τον πυρήνα του. Σταματήστε να διασύρετε την πολιτική ζωή της χώρας. Σταματήστε να κυλάτε στον βούρκο το πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει να καταλάβετε πως τα πολιτικά σας αδιέξοδα, η διαχειριστική σας ανικανότητα, η αποτυχία σας δεν μπορούν να κρυφτούν. Φαίνονται όλα όσο περνάει ο χρόνος και θα φαίνονται πιο πολύ. Οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν και παρακολουθούν και θα δώσουν λύσεις, όταν έρθει η ώρα. Δεν έκανε παράβαση καθήκοντος ο Νίκος Παππάς. Δεν ήταν σκάνδαλο η αδειοδότηση των media.

Αν κάτι είναι σκάνδαλο και πρέπει να δοθούν απαντήσεις, είναι τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, που αρνείται έρθει ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή και η ένοχη σιωπή για το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ