26/07/2021

Χ. Καφαντάρη: Η χρονική στιγμή που έρχεται προς συζήτηση το ασφαλιστικό εξυπηρετεί την κυβέρνηση να κρυφτεί, χωρίς αναταραχές και κινητοποιήσεις - ηχητικό

Σημεία από την συνέντευξη της βουλευτή Δυτ. Αθήνας & Αναπλ. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ​ στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και στη Βούλα Κεχαγιά

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα, 25/07/2021, στο ραδ/κο σταθμο κόκκινο και στη Βούλα Κεχαγιά δήλωσε:

Η εβδομάδα που έρχεται είναι εβδομάδα μαχών με έντονο κοινοβουλευτικό έργο, καθώς εν όψει του κλεισίματος της Βουλής η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδια, όπως το ασφαλιστικό - αξιολόγηση στην Παιδεία, Κτηματολόγιο και φυσικά το σχέδιο Ανάκαμψης.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στο ατόπημα της ΕΡΤ με την μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του ολυμπιονίκη των κρίκων στους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο του Πετρούνια και φυσικά όλων των αθλητών μας, που κάνουν περήφανους τους Έλληνες, παραβιάζοντας έτσι τους κανόνες δεοντολογίας.

Με Στοιχεία της ΟΛΜΕ 26 χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο «Κεραμέως»

Η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως εισήγαγαν, εν μέσω πανδημίας , την ΕΒΕ(ελάχιστη βάση εισαγωγής), γνωρίζοντας ότι θα μείνουν εκτός, πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές. Έτσι πριμοδοτεί άμεσα την ιδιωτική Παιδεία και τα ΙΕΚ. τώρα έρχεται να νομοθετήσει μια ακόμα κατάπτυστη μεταρρύθμιση, που θα συνδέει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ακόμα και με απόλυση. Από τα πρώτα που θα αποκαταστήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση, είναι η δυνατότητα κατάθεσης μηχανογραφικού, για όσους φέτος αποκλείστηκαν.

Εν μέσω νυκτός, όπως αρέσκεται να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέθεσε βράδυ Παρασκευής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κορυφαίο ζήτημα που ουσιαστικά θα υποθηκεύσει το Μέλλον όλων, καθώς ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, σε πρώτη φάση, παραδίδοντάς την σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και ξένα funds. Όλοι θυμόμαστε την περίπτωση της «ΑΣΠΙΣ», που χρεωκόπησε και οι δικαιούχοι ακόμη «τραβιούνται» στα δικαστήρια. Κορυφαία μάχη η αποτροπή ιδιωτικοποίησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συζητά για μια αύξηση της τάξης των 2%

Επί της ουσίας σημαίνει αύξηση ( 12-15€), όταν όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος ,με την λίστα «ΠΕΤΣΑ και τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ »και δίνοντας αμνήστευση σε τραπεζίτες για δάνεια, που έχουν δοθεί χωρίς εγγυήσεις.

Επί διακυβέρνησης Σύριζα καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήθηκε ο κατώτατος και δώσαμε και 13η σύνταξη .

Εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων θα είναι το ταμείο Ανάκαμψης

Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο, οι δε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ,που δεν έχουν την δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού ώστε να ανακάμψουν, συν τοις άλλοις, θα κληθούν να πληρώσουν επιστρεπτέες και άλλες υποχρεώσεις λόγω covid ,καθώς κατά τα λεγόμενα του του κ. Γεωργιάδη «δεν υπάρχουν αλλά χρήματα ».

Εμείς σαν Σύριζα Π-Σ έχουμε προτείνει διαγραφή μέρους των χρεών, με κριτήρια για τις επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλο αριθμό δόσεων για την αποπληρωμή, χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Η κυβέρνηση δεν μιλά για διαγραφή χρεών.

Τουρισμός, άλλη μια από τα ίδια με το περσινό καλοκαίρι. Δεν ενισχύθηκε η Πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας και δεν θωρακίστηκαν υγειονομικά.

Παρόλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ότι διανύουμε το «τελευταίο μίλι «ή ότι ο φετινός Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι κανονικό καλοκαίρι», ακυρώνεται από τα γεγονότα. Δεν υπήρξε η σωστή διαχείριση της πανδημίας, ενδεικτικό είναι το άνοιγμα του τουρισμού και το 2020 και φέτος, που έγινε χωρίς τεστ και έλεγχο με υγειονομικά πρωτόκολλα εκ των υστέρων, χωρίς σωστή επικοινωνιακή πολιτική και ενημέρωση του κόσμου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι στον εμβολιασμό. Δεν έγινε ενίσχυση του ΕΣΥ, όλο αυτό το διάστημα ,ούτε με ανθρώπινο δυναμικό, ούτε με υποδομές, ούτε με φάρμακα ,πάρα το μόνο που συζητά η κυβέρνηση είναι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ.

Εμείς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είμαστε υπερ. του εμβολιασμού με πειθώ, σωστή ενημέρωση, χωρίς εξαναγκασμούς και ποινές. Βέβαια οι απασχολούμενοι στην Υγεία και τις δομές ηλικιωμένων, πρέπει να εμβολιασθούν.

Δεν υπάρχουν πολιτικές ΠΡΟΛΗΨΗΣ για την αντιπυρική προστασία

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά στην 1 Μάϊου και σε επίκαιρη ερώτηση μας ο κ. Χαρδαλιας μας διαβεβαίωνε ότι ήταν όλα σε ετοιμότητα, πράγμα που διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο με την μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνια Όρη. Ο νόμος για την Πολιτική Προστασία 4462/20, με ΠΝΠ του Μαρτίου 2020 είναι σε αδράνεια, δεν έχουν εκδοθεί κανονιστικές διατάξεις, που απαιτούνται και η αντιπυρική λειτουργεί με βάση νόμους του 2003.

Τα ζητήματα της έμφυλης βίας και οι «γυναικοκτονίες» πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα από την κυβέρνηση

Ο όρος «γυναικοκτονία» δεν είναι νέος και εστιάζει στην έκφυλη διάσταση της ανθρωποκτονίας .¨Ήρθε πάλι στην επιφάνεια, διότι το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει μια έξαρση των εγκλημάτων κατά των γυναικών(5 γυναικοκτονίες), Θα πρέπει να εισαχθεί στο ποινικό μας Δίκαιο ο όρος και να ενισχυθούν τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛΑΣ, που είχαν συσταθεί επί Σύριζα ( Π.Δ.37/2019), καθώς και μια εκστρατεία ενημέρωσης και ενίσχυσης κοινωνικών δομών. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέσαμε και σχετική επίκαιρη επερώτηση (25-6-2021) και πολλές ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.