27/07/2021

Χ. Καφαντάρη: Εν μέσω πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται στα σχέδιά του, περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, μέσω ΣΔΙΤ - βίντεο

Παρουσία της Βουλευτή Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 25/07/2021, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel

Η Χ. Καφαντάρη δήλωσε:

Η Προέδρος της Δημοκρατίας «μας στενοχώρησε» με αυτή της την απόφαση, την διαδικασία της ακύρωσης της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και για το ΥΠΕΞ και τα οποία φυσικά θα πρέπει να απαντηθούν.

Τις δημοσκοπήσεις τις παρακολουθούμε και κυρίως εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία δίνουν κάποια συμπεράσματα για την αποδοχή της κυβέρνησης, σε ζητήματα όπως η οικονομία και κατά πόσο στηρίχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα πράγματα δεν είναι θετικά για την κυβέρνηση.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου αρχίζει να εκδηλώνεται και βέβαια υπάρχει ακόμη ο φόβος της πανδημίας. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Σε υγειονομικό επίπεδο, δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ σε καμία βαθμίδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκη επανέρχεται στις θέσεις του, για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις, καθώς και ιδιωτικοποίησεις μέσω ΣΔΙΤ.

Στην οικονομία τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, αν δούμε και τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο δανεισμό. Συγκεκριμένα από τις 800.000 επιχειρήσεις πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό έχουν περίπου 20000-30000 ,όπως τονίζουν οι φορείς τις επιχειρηματικότητας και η ΓΕΣΕΒΕ.

Σχετικά με τον εμβολιασμό δημιουργείται ένα νέο τοπίο. Η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα δημιουργεί ζητήματα ακόμη και στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πικραμμένο «η αναστολή που ξεπερνά ένα χρονικό διάστημα, θα κριθεί από τα δικαστήρια, καθώς και η επιβολή ποινών, μπορεί να παραβιάζει την αρχή τις αναλογικότητας».

Χρειάζεται λοιπόν, πολιτική πειθούς και όχι διχαστικές πολίτικες, που χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης με «πρόσχημα τον εμβολιασμό». Φυσικά οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα οφείλουν να εμβολιασθούν.

Εμείς λέμε ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό, ναι στην πειθώ, όχι στον εξαναγκασμό με ποινές και απειλές, γιατί δημιουργεί την αντίδραση του κόσμου, σε αντίθετη κατεύθυνση.