ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

11/09/2021

Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το άνοιγμα των σχολείων

Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το άνοιγμα των σχολείων



Αλ. Τσίπρας: Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι και τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη - Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο

Ν. Φίλης: Νέα χρονιά - Νέοι αγώνες για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και για μια άλλη εκπαιδευτική πολιτική

 

Μ. Τζούφη: Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχές

Στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό των εργατικών κατοικιών Ανθούπολης και στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων παραβρέθηκε η Μερόπη Τζούφη για την τελετή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχήθηκε στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχές, τονίζοντας πως τα παιδιά στερήθηκαν τη δια ζώσης διδασκαλία για περισσότερο από 1,5 χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να προσαρμοστεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, της τηλεκπαίδευσης, της τήρησης των υγειονομικών. Παράλληλα επισήμανε τις συστηματικές ελλείψεις και ανεπάρκειες του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έπραξε τα ελάχιστα για την παιδαγωγική, ψυχοκοινωνική και υλική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Μερόπη Τζούφη σημείωσε πως η φετινή χρονιά θα έχει επίσης δυσκολίες, καθώς η μετάλλαξη «Δ» είναι πιο επιθετική και η Πολιτεία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα σχολεία ανοίγουν με μόνο όπλο το εμβόλιο, με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των μαθητών και χωρίς επιπρόσθετο προσωπικό καθαριότητας». Υπογράμμισε επίσης ότι «τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς μέριμνα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις».

Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα να εξελιχθεί πιο ομαλά η φετινή χρονιά, τονίζοντας πως οι μαθητές δε μπορεί να απομακρυνθούν από το φυσικό τους περιβάλλον για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ τόνισε πως η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας είναι υπόθεση όλων.

 

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη υγεία, γνώση και δύναμη!

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά, ανοχύρωτα μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, με παγκόσμια μάλιστα «πρωτοτυπία», την αύξηση αντί της μείωσης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις!

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, καταργεί ολιγομελή τμήματα, συγχωνεύει σχολεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για τις Τάξεις Υποδοχής καθώς και το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας. Επιπλέον οι παλινωδίες και οι πειραματισμοί της κας Κεραμέως στα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία!

Όλοι μαζί, θα στηρίξουμε την δημόσια παιδεία και θα διεκδικήσουμε λύσεις, μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους!

Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία!

 

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Προβληματισμός και ανησυχία στο πρώτο κουδούνι

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρ​ακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με σημαντικά προβλήματα και έντονα συναισθήματα ανησυχίας στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Τα πολλά κενά σε δασκάλους και καθηγητές, τα μαθήματα σε υπεράριθμες τάξεις των 25 και 30 μαθητών, καθώς και η επιπόλαιη αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων της πανδημίας με αμφισβητούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα από την Κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά εντείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους και μαζί με τις ευχές μας για υγεία και δύναμη, υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής».

 

Μήνυμα του Κώστα Μπάρκα για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και σε όλη γενικά τη σχολική κοινότητα καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργία και δύναμη!

Μια σχολική χρονιά, η έναρξη της οποίας συμπίπτει με τις ανησυχίες για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα σχολεία να ανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν. Με το ανεφάρμοστο και αντιπαιδαγωγικό πρωτόκολλο της αναστολής λειτουργίας του τμήματος όταν τα θετικά στον ιό παιδιά φτάσουν τα «50% +1» .Με τους γονείς που θα αποφασίσουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όταν γνωρίζουν ότι στην τάξη υπήρξαν μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό, να βρεθούν αντιμέτωποι με αδικαιολόγητες απουσίες των παιδιών τους.

Με είκοσι πέντε, ακόμα και είκοσι επτά μαθητές ανά τμήμα και μόνο όπλο τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα. Με απουσία μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ και ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Καμία πολιτική πρόληψης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα σχολεία λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης και όταν εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας αναφέρουν, ότι τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν το ιό σε τουλάχιστον εκατό άτομα, ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει κατ’ επανάληψη προτείνει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με θέμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όμως η κυβέρνηση αρνείται να το αποδεχτεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , θα θελήσει για μια ακόμη φορά να επιρρίψει τις ευθύνες για τις αποτυχίες της στους άλλους και ειδικά στη νέα γενιά .Ας μην της γίνει το χατήρι Αφού η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και η κ. Κεραμέως προσωπικά δεν μπορούν και δεν ενδιαφέρονται, ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αφήσουμε τον ιό έξω από τα σχολεία. Διότι οι συνέπειες, να παραμείνει για τρίτη χρονιά κλειστή η εκπαίδευση, έχοντας ως μόνη εναλλακτική την τηλεκπαίδευση, θα είναι καταστροφικές τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην κοινωνία συνολικά.

 

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει!

Εύχομαι σε όλες  τις μαθήτριες και τους μαθητές  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η αντάμωση, μετά από καιρό, στο χώρο του σχολείου, είναι από μόνη της, ένα χαρούμενο γεγονός. Ακόμα και αν γίνεται κάτω από δύσκολες, ομολογουμένως, συνθήκες, που απαιτούν υπομονή, συνεργασία και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.      

Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς και γονείς καλή δύναμη και μία παραγωγική συνεργασία, παρά τις επιπρόσθετες, λόγω των περιστάσεων, δυσκολίες.»

 

Δήλωση Ν. Ηγουμενίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου

Εύχομαι από καρδιάς σήμερα μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους: Στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και φυσικά στους γονείς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η νέα σχολική χρονιά ανοίγει και πάλι με δύσκολους όρους. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια και αμετανόητη στις επιλογές της αρνούμενη τα αυτονόητα:  Όπως, εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για αραίωση στις τάξεις όταν σήμερα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα  ¾ των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά. Όπως, άμεσα επανεξέταση της πρόβλεψης για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Χρειάζεται επιτακτικά μια άλλη κατεύθυνση. Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η  Κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει αποτελεσματικά τα σχολεία και να εγκαταλείψει την πυξίδα του «πηγαίνοντας και κάνοντας».

Σε μια ακόμη ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.

 

Μήνυμα Ελευθεριάδου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους καθηγητές και στους δασκάλους και φυσικά στους γονείς, καλή δύναμη, υγεία και μία χρονιά γεμάτη με μορφωτικά εφόδια.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει διδαχθεί από τα περσινά της λάθη. Στο γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας λόγω της πανδημικής κρίσης, τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν:

·         Με την επικίνδυνη αυταπάτη ότι με το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου εμβολιασμένους, μπορεί να υφίσταται υγειονομικό «τείχος».

·         Με στοιβαγμένους μαθητές μέσα σε λίγα τετραγωνικά (1 εκ. μαθητές (τα 3/4 του συνόλου) φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά).

·         Επιπρόσθετα, με την επικίνδυνη πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα.

 Ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό:

ü  Να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αραίωση στις τάξεις

ü  Να ενταθεί η εκστρατεία για εμβολιασμό των νέων, με τρόπους που να τον καθιστούν ακόμη πιο προσιτό στα παιδιά

ü  Να διενεργούνται συνεχή και στοχευμένα διαγνωστικά τεστ

ü  Να μην ισχύσει η επικίνδυνη πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα

ü  Να καλυφθούν άμεσα τα μορφωτικά κενά

ü  Να αυξηθούν οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να μην γίνουμε μάρτυρες του περσινού "άνοιξε-κλείσε" και να μην μετατραπούν τα σχολεία μας σε εστίες υπερμετάδοσης. Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την δημόσια παιδεία και να απαιτήσουμε λύσεις μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο και τη μόρφωσή τους.

Και πάλι καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες.

 

Δήλωση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Γιαννούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Παιδιά μην μασάτε…Είστε ήδη νικητές και θα είμαστε δίπλα σας


«Πριν λίγες ώρες πήρα μία επιστολή από τους τελειόφοιτους μαθητές του ιστορικού δευτέρου λυκείου Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου. Κινδυνεύουν λίγες ώρες πριν το πρώτο κουδούνι να αλλάξουν σχολείο (σαν να υποχρεώνονται σε έξωση από το σπίτι τους) γιατί τελευταία στιγμή πάνε να αποφύγουν τα ολιγομελή τμήματα των μαθητών της τρίτης λυκείου βάση της κατεύθυνσης που διάλεξαν. Σαδισμός; Μία ακόμη εκδικητική συμπεριφορά στα παιδιά μας; Δεν με εκπλήσσει τίποτε πλέον από την κα Κεραμέως.

Εξίσου απογοητευτική και η εικόνα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα Ειδικά σχολεία τα σχολεία ειδικής αγωγής, που αποδεικνύουν ή όχι αν είμαστε μία προηγμένη σύγχρονη και με αξίες πολιτισμού, χώρα.

Παρ όλα αυτά. Είστε τα παιδιά μας και όχι πειραματόζωα. Είστε αυτό που αγαπάμε περισσότερο και από την ίδια μας την ζωή. Μην μασάτε, μην φοβάστε, μην αφήσετε κανέναν να ψαλιδίσει τα όνειρα σας και να μειώσει την  προσπάθεια τόσο την δική σας όσο και εμάς των γονιών σας και των οικογενειών σας. Δεν είναι όλοι σε αυτό τον τόπο, τόσο μακριά από αυτό που συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Θα είστε οι νικητές και τα όνειρα σας που είναι και όνειρα μας, θα δικαιωθούν. Καλή χρονιά, κουράγιο και δύναμη στους καθηγητές και τους δασκάλους σας, τηρήστε όπως το κάνατε, τα μέτρα για την πανδημία και όλα θα πάνε καλά. Είναι λίγοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά όσοι θέλουν να σας σταματήσουν…Παλέψτε για τον εαυτό σας και για το σχολείο του συμμαθητής σας που έρχεται  στην θέση των τελειόφοιτων που φέτος φτάνουν στην τελική ευθεία.

Μην μασάτε, θα είμαστε δίπλα σας και το σκοτάδι δεν θα κρατήσει πολύ ακόμη…»

 

Μήνυμα Γιάννη Μπουρνού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το σημερινό άνοιγμα των σχολείων μάς βρίσκει ανήσυχους.

Γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε μικρότερο αριθμό μαθητών να έχουμε ανά τάξη, ούτε περισσότερους εκπαιδευτικούς να προσλάβει, ούτε περισσότερες αίθουσες να διασφαλίσει. Ίσα ίσα, εξήγγειλε ότι για να κλείσει μια τάξη, θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται λοιπόν χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα σχολεία τους, την ώρα που η πανδημία επιμένει και οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού χτυπούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις νεότερες ηλικίες. Τι θα συμβεί αν λόγω της απραξίας και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης, τα σχολεία γίνουν εστίες υπερμετάδοσης και τα παιδιά φέρουν τον ιό στα σπίτια τους; Ρητορικό το ερώτημα, αφού αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά μόνο να κουνάει αυταρχικά το δάκτυλο στους πολίτες.

Παρόλες τις δυσκολίες και την ανησυχία μας, όμως, η σημερινή μέρα είναι και μέρα αισιοδοξίας και χαράς. Οι μαθητικές παρέες ξαναβρίσκονται στις σχολικές αυλές, όπως ξανασμίγουν και οι εκπαιδευτικοί μας με τους συναδέλφους τους. Κι όλοι μαζί, έστω και κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, μπαίνουν στη μάχη της μόρφωσης.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές! Να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας! Θα τα καταφέρουμε!

 

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τον Γιάννη Αμανατίδη


«Καλή δύναμη στην δύσκολη νέα σχολική χρονιά!

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές προστατεύουμε τους εαυτούς μας.

Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την ζοφερή πραγματικότητα ενάντια στις πολιτικές που την επιτείνουν».

 

Δήλωση Σ. Αναγνωστοπούλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Από όλα τα σχολεία της Πάτρας όπου παρευρέθηκα σήμερα (7ο ΕΠΑΛ Πατρών, 5ο Λύκειο Πατρών, 8ο και 9ο Δημοτικό Πατρών) εύχομαι  καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα σχολεία μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, πρέπει να μείνουν ανοιχτά και αυτό σημαίνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται ακόμα μια φορά να σηκώσει το μεγάλος βάρος της πανδημίας, με μοναδικά όπλα την αλληλεγγύη και την αγάπη ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκόμενους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μερίμνησε για ένα πραγματικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Τους εύχομαι υγεία, δύναμη και κουράγιο.

 

Μήνυμα Κ. Βέττα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς - Επίσκεψη σε σχολεία των Σερβίων

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε:

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Κοζάνης.

Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, για να βγούμε υγιείς και δυνατοί από την κρίση, παρά την έλλειψη κατάλληλων μέτρων, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και η πλήρης στελέχωση των σχολείων με τις απαραίτητες ειδικότητες.

Εύχομαι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στρέψει την πλάτη στην εκπαιδευτική κοινότητα, η χρονιά να κυλήσει απρόσκοπτα ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές να χαρούν, να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν αυτό το υπέροχο ταξίδι στη γνώση, που μόνο το σχολείο μπορεί να προσφέρει.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!»


Παράλληλα, η κ. Βέττα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί σχολικές μονάδες των Σερβίων. Ειδικότερα, παρευρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ.

Η Βουλευτής παρακολούθησε τον αγιασμό, μίλησε με τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη,

Στους χαιρετισμούς της προς τις μαθήτριες και τους μαθητές, τόνισε ότι η γνώση, τα εφόδια και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν στο σχολείο, θα τους συνοδεύουν για μια ζωή. Το ίδιο, δε, θα συμβεί με τις φιλίες, τις εμπειρίες και τα όνειρα που θα κάνουν, εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών. Εκμυστηρεύτηκε, δε, την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνησή της, καθώς ξαναβρέθηκε στα σχολεία που είχε φοιτήσει και η ίδια.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η νέα γενιά, με την αισιοδοξία, το όραμα και την πίστη της, μπορεί να φέρει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους μας.

 

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον επίσημο Αγιασμό της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που τελέστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς και στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το πρώτο σχολικό κουδούνι για φέτος βρίσκει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για ακόμα μια χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, έπειτα από τη δύσκολη και διαφορετική εμπειρία της τηλεκπαίδευσης. Η φυσική θέση των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας είναι στις αίθουσες και είναι αναγκαίο όσο ποτέ φέτος τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά. Ας έχουμε κατά νου ότι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο θα εξελιχθεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και ευρύτερα την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η φετινή σχολική χρονιά είναι μια πρόκληση. Τα παιδιά μας, η νέα γενιά, θα πρέπει να μπορούν να κοιτάζουν το μέλλον αισιόδοξα και καθαρά. Η δύσκολη αυτή συγκυρία αντί να μας αποκαρδιώνει θα πρέπει να οπλίζει τον καθένα μας με περισσότερη δύναμη και επιμονή. Οι μαθητές να προχωρήσουν το ταξίδι τους στη γνώση μένοντας εστιασμένοι στα όνειρά τους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να εξακολουθήσουν να στέκονται δίπλα στα παιδιά και να τα καθοδηγούν στην πορεία τους προς το αύριο. Οι γονείς να συνεχίσουν να είναι οι στυλοβάτες της προσπάθειας των παιδιών.

Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων ακούγοντας τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και ρίχνοντας περισσότερο βάρος στην πρόληψη και τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού, πέραν της αντιμετώπισής του, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα.

Χρειάζονται αίθουσες όπου οι μαθητές δε θα είναι στοιβαγμένοι και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας. Χρειάζεται διενέργεια αξιόπιστων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Χρειάζεται αναθεώρηση του προβληματικού πρωτοκόλλου 50% +1 για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του σχολικού τμήματος.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία σε συνθήκες σχολικής κανονικότητας.

Οφείλουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι.

Εύχομαι από καρδιάς Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, ασφάλεια και πρόοδο!

 

Παρουσία του Βουλευτή Σπ. Λάππα στον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς

Στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδίτσας παρευρέθηκε ο βουλευτής Σπύρος Λάππας για την τελετή του αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ευχήθηκε στις μαθήτριες και μαθητές καλή χρονιά, και από καρδιάς τρία πράγματα: Υγεία, Γνώση, Μόρφωση.

Υγεία, γιατί ακόμα ο εφιάλτης και η κατάρα του covid-19 εξακολουθεί να είναι εδώ και να απειλεί τους πάντες, γι αυτό πρέπει τα παιδιά να σέβονται τις απόψεις των ειδικών επιστημόνων, να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, κυρίως, να ακούν τους δασκάλους τους, όχι στο πλαίσιο μίας σιδηράς πειθαρχίας, αλλά στο πλαίσιο αλληλοκατανόησης, ενθυμούμενοι τον Επίκτητο: «΄Εχουμε δύο αυτιά και ένα στόμα. Να ακούμε δύο φορές και να μιλάμε μία». Αρκεί και η Πολιτεία να γίνει σοβαρότερη και αποτελεσματικότερη.

Γνώση, που είναι πάντοτε και παντού το εφαλτήριο για κάθε επιτυχία, προσωπική και συλλογική, είναι αυτή που συγκροτεί τη συλλογική μας κοινωνική συνείδηση, και είναι αυτή που στα δύσκολα, και για τον καθένα χωριστά και για την συλλογικά, ύψωσε τείχος προστασίας.

Μόρφωση, ο υπέρτατος σκοπός κάθε ανθρώπου, είναι το οπλοστάσιο που κάνει τον άνθρωπο να απεχθάνεται το μίσος, τον ρατσισμό και τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα του δέρματός του, την εθνικότητά του, το θρήσκευμά του. Είναι αυτή που οπλίζει τον άνθρωπο ώστε να αποστρέφεται την αδικία και τις ανισότητες, αντίθετα να γλυκαίνει τις ψυχές με τις ιδέες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κατανόησης της διαφορετικότητας και της αδελφότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Είναι η μόρφωση που είναι και εκπαίδευση, και γνώση και επιτυχία σε εξετάσεις και εκμάθηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων, όμως όχι μόνο αυτά, αλλά κάτι παραπάνω. Είναι εκείνο που εννοούσε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν έλεγε ότι «στους γονείς μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου(Αριστοτέλη) οφείλω το ευ ζην». Θύμισε επίσης τον Αριστοτέλη που όταν ρωτήθηκε σε τι διαφέρει ο μορφωμένος από τον μη μορφωμένο, απάντησε: «Ο,τι και όσο διαφέρει ένας ζωντανός από έναν νεκρό άνθρωπο».

Τέλος κάλεσε τους μαθητές να αγωνίζονται και να αξιώνουν από την Πολιτεία «όχι ψάρια, αλλά εκπαίδευση και μόρφωση για να μαθαίνουν καλά την τέχνη του ψαρέματος, γιατί στο πρώτο ξεγελάς την πείνα σου προσωρινά, ενώ στο δεύτερο εξασφαλίζεις τα προς το ζην αναγκαία δια βίου».

Και έκλεισε τον χαιρετισμό του με μία παράκληση προς τα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές: «Μη παρακαλώ σας μη, μη λησμονάτε τη χώρα Σας».

Ο Τρ. Αλεξιάδης, βουλευτής Β΄Πειραιά και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία, για τη νέα σχολική χρονιά

Πόσα πολλά δεν σηματοδοτούσε η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς; Διάχυτη αισιοδοξία, γελαστά ανταμώματα, φτερουγίσματα και φροντίδα για τα πρωτάκια, πτήσεις για τους μεγαλύτερους.

Και σήμερα; Σφίγγεται η καρδιά, μεγάλη ανησυχία... μέσα σε γενικότερες συνθήκες ανασφάλειας, χωρίς μέριμνα προφύλαξης για τα σχολεία και τον πληθυσμό τους, η μόνη συζήτηση που άκουγες στον αγιασμό ήταν για μεταδικότητα, μεταφορά στο σπίτι και πότε θα μας ξανακλείσουν...

Μεγάλη η επιθυμία για την επιστροφή στην κανονικότητα, που μαζί της θα παρασύρει κι όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

Ο Αλ.Αυλωνίτης, Βουλευτής Ν. Κέρκυρας και Αν. Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο σχολικό Αγιασμό του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας

Παραβρέθηκα σήμερα, στον συμβολικό σχολικό Αγιασμό που τελέστηκε για πρώτη φορά στο χώρο ανέγερσης του κτιρίου του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η χαρά της επιστροφής στα θρανία είναι μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι η προσμονή και η επιθυμία να έχει η φετινή χρονιά λιγότερα προβλήματα για όλους.

Η παρουσία μου δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 4ου Λυκείου Κέρκυρας είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική ταυτόχρονα διότι ήθελα έτσι να δηλώσω , μαζί τους, τη βαθιά επιθυμία ολοκλήρωσης της κατασκευής του σχολικού κτιρίου μετά από δεκαετίες.
Ας ευχηθούμε η αισιοδοξία να μην χαθεί παρά τη δύσκολη αυτή εκκίνηση των μαθημάτων. Θα είμαστε δίπλα τους.

Καλή αρχή με υγεία και προκοπή!

 

Μήνυμα βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Χαρίτου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παραβρέθηκε σήμερα στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 7ο δημοτικό σχολείο και το 5ο γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ανέφερε:

Παρά την αβεβαιότητα της πανδημίας, τις δυσκολίες και τα προβλήματα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς εύχομαι αυτή να είναι δημιουργική και παραγωγική για όλους. Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και οι αίθουσες να είναι γεμάτες με γνώσεις, ζωή και ελπίδα. Στους μαθητές μας εύχομαι να πάρουν πίσω ξανά τη ζωή τους. Να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν τη γνώση και τη μόρφωση που δικαιούνται και τους αξίζει. Στους εκπαιδευτικούς μας, που φέτος σηκώνουν ένα μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί γιατί δεν ανέλαβε αυτήν την ευθύνη η Πολιτεία, εύχομαι καλή δύναμη. Καλή δύναμη εύχομαι και στους γονείς γιατί μέσα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος για να μπορέσουν να μορφώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι θα είμαι δίπλα τους στις προσπάθειες για ένα καλύτερο σχολείο με λιγότερες ανισότητες και ίσες ευκαιρίες για όλους στη μόρφωση.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Ανάρτηση της Ο. Γεροβασίλη, Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας, στα κοινωνικά δίκτυα για την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς

Σε πείσμα όσων κλείνουν σχολές και υποβαθμίζουν σχολεία της περιοχής μας, τα παιδιά μας θα πλάσουν και θα υλοποιήσουν τα όνειρα τους.

Καλή σχολική χρονιά, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και φυσικά στους μαθητές, γεμάτη υγεία και πρόοδο!



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ