28/09/2021

Κ. Νοτοπούλου: Προτεραιότητα η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και όχι η τακτοποίηση "ημετέρων"

Δήλωση της βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Νοτοπούλου

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με πολλά κενά στα σχολεία, ενώ είναι άγνωστο πότε θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψή τους,  με ευθύνη της κυβέρνησης.

Εμφανίζονται ήδη σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 3ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, στο οποίο εξαιτίας τριών λειτουργικών  κενών, τα οποία δεν έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα, έχει ανασταλεί η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου με σοβαρές συνέπειες  στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Την ίδια στιγμή, μετά από  την έναρξη της σχολικής χρονιάς , μετακινούνται εκπαιδευτικοί στο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με περίεργες διαδικασίες, ενώ η προθεσμία για τη διαδικασία των αποσπάσεων έχει λήξει προ πολλού, επιτείνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να γνωρίζουν, ότι προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των μαθητών και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και όχι η τακτοποίηση «ημετέρων».

Τους καλούμε να καλύψουν άμεσα τα κενά που υπάρχουν και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τα σχολεία ως προσωπικά τους φέουδα.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με την Παιδεία και με την εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών.