ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

25/10/2021

Συλλυπητήρια μηνύματα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήρια μηνύματα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά



Αλ. Τσίπρας: Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας

Δ. Τζανακόπουλος: Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε γενναία με τον καρκίνο - Σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναστέλλει όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες

Συλλυπητήρια μηνύματα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Δήλωση τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Βούτση για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά

Με ειλικρινή οδύνη συλλυπούμαι τους οικείους και την πολιτική οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα στο δημόσιο βίο ως γυναίκα και ως πολιτικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ευγενής, δυναμική και πολιτικά οξυδερκής, άφησε διακριτό αποτύπωμα με την παρουσία της στο Κοινοβούλιο ακόμα και στις πιο δύσκολες και πολιτικά κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης δεκαετίας.

Δήλωση της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά​

Σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή αφού πρώτα πολέμησε γι’αυτή σκληρά με όλη της τη δύναμη. Δεν λιποψύχησε στιγμή. Αφήνει πίσω της την εικόνα της μαχήτριας, της γυναίκας που έως την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η απώλειά της είναι μεγάλη τόσο για τους δικούς της ανθρώπους, όσο και για εμάς, το Κοινοβούλιο και τη χώρα που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνέπεια. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, τους φίλους και συνοδοιπόρους της. Καλό ταξίδι Φώφη.

Ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Είναι πραγματικά άδικο για τη Φώφη και για την οικογένειά της. Είναι τραγικό. Είναι συγκλονιστικό.

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Σκουρολιάκου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Υπήρξε γενναία σε όλη της την ζωή. Αντιμετώπισε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες με σθένος, αισιοδοξία και ευγένεια. Αυτή η βαθιά ευγένεια, ερχόταν από παλιά. «Από καλή γενιά» όπως λέμε, τίμησε το οικογενειακό της όνομα, το κόμμα της, την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Καλό κατευόδιο.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Τι τραγική ειρωνεία, 25 Οκτώβρη 2021, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, μας αποχαιρετά η γυναίκα που έδωσε σκληρή μάχη εδώ και 13 χρόνια με τον καρκίνο του μαστού. Μια μάχη άνιση, αλλά που την έδωσε με τρομερή αξιοπρέπεια και δύναμη. Ως πολιτικός, από τις δημόσιες θέσεις που κατείχε κατά καιρούς, δεν δίσταζε να αναφερθεί με γενναιότητα και θάρρος στο πρόβλημα υγείας της και να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο και άλλες γυναίκες. Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του Κινήματος Αλλαγής έδωσε επίσης πολλές μάχες για τη θέση των γυναικών στην πολιτική, εντός και εκτός Κοινοβουλίου και αυτό θα της το αναγνωρίζουμε και θα της το χρωστάμε πάντα. Λέμε αντίο σε μια γυναίκα αγωνίστρια, σε μια πολιτικό με ήθος και αξιοπρέπεια και δεσμευόμαστε ως γυναίκες ότι θα βαδίσουμε τα μονοπάτια της ζωής και της πολιτικής με την ίδια γενναιότητα με τη Φώφη Γεννηματά. Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους της.

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Η ανακοίνωση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη. Την αποχαιρετούμε με ένα αίσθημα βαθύ σεβασμού για την υποδειγματική αξιοπρέπεια που επέδειξε ακόμη και στην δύσκολη τελευταία της μάχη. Μια γυναίκα και μια πολιτικός που πάλεψε με ήθος και ευγένεια σε όλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο διάβα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η  οποία αγωνίστηκε για τη ζωή της, μέχρι την ύστατη στιγμή, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Η Φώφη, η μητέρα, η σύζυγος, η πολιτικός, έδωσε τις μάχες της, δυναμικά, μέσα και έξω από την Βουλή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη. Πάλεψε ως το τέλος για τις αξίες της ζωής της. Αγαπημένη Φώφη, θα είσαι πάντα κοντά μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Καλό Παράδεισο Φώφη. Θα θυμάμαι πάντα το όμορφο χαμόγελο και το ζεστό σου χέρι, όταν συναντηθήκαμε στη Βουλή μετά την περιπέτεια της υγείας μου. Έδωσες πολλές μάχες σε ένα δυσανάλογο πόλεμο με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Εύχομαι ειλικρινά η προσωπική και πολιτική παρακαταθήκη του πατέρα σου και η δική σου να είναι πυξίδα σε δύσκολες εποχές. Καλό ταξίδι Φώφη.

Συλλυπητήριο Μήνυμα Αλ. Μεϊκόπουλου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μια γυναίκα με ήθος, εντιμότητα και ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα, μια πολιτικός με τόλμη, υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωση στις δημοκρατικές αξίες, τα ιδεώδη και την Παράταξη που υπηρέτησε, μια ζωή γεμάτη αγώνες και αξιοπρέπεια. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε πολύ νωρίς αφήνοντας τη μεγάλη οικογένεια της Δημοκρατικής Παράταξης πιο φτωχή. Πέτυχε, όμως, να αφήσει την παρακαταθήκη και το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου και να προσφέρει κερδίζοντας το σεβασμό όλων, πολιτικών συνοδοιπόρων αλλά και αντιπάλων. Αγωνίστηκε με σθένος για αυτά που πίστευε, για τους αδύναμους, τους μικρομεσαίους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις ευκαιρίες για όλους σε μια Ελλάδα περήφανη και καλύτερη, ενσαρκώνοντας το νόημα της «μάχης μέχρι τέλους». Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της. Καλό της ταξίδι.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μερόπης Τζούφη, αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Ιωαννίνων για το χαμό της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά συγκλονίζει και προκαλεί βαθιά θλίψη. Η Φώφη έδωσε μια άνιση μάχη με γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως και κάθε μάχη στη ζωή της και την πολιτική της διαδρομή. Αποχαιρετούμε μια δυναμική γυναίκα που άφησε το αποτύπωμά της, παλεύοντας για τις ιδέες της με ευγένεια, ευαισθησία και αισιοδοξία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Γιώτας Πούλου, βουλευτού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η τραγική είδηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει όλους με αισθήματα βαθιάς οδύνης. Υπήρξε μια συνεπής και μαχητική πολιτικός του προοδευτικού χώρου, αλλά επίσης μια αγωνίστρια της ζωής που στάθηκε με απαράμιλλο σθένος και αξιοπρέπεια απέναντι στις δοκιμασίες της ασθένειας. Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της.

Συλλυπητήρια Μ. Θραψανιώτη για απώλεια της Φ. Γεννηματά

Ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε σοκ και ένα μεγάλο κενό. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μάχες στη ζωή με θάρρος και γενναιότητα σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στερείται μια σημαντική προσωπικότητα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους και στις συντρόφισσές της.

Κ. Μάρκου για την απώλεια της Φ. Γεννηματά

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει την πολιτική ζωή του τόπου  φτωχότερη,  η μνήμη της όμως θα μείνει ζωντανή σε όλους όσοι την γνώρισαν και ιδιαίτερα στους προοδευτικούς συμπολίτες μας και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και ευθύνη. Η Φώφη Γεννηματά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν. Ταυτόχρονα υπηρέτησε τον δημόσιο βίο της χώρας μας με εργατικότητα, δημιουργικότητα και πολιτικό ήθος αντάξιο του βάρους του επώνυμου που έφερε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς της ανθρώπους για την απώλειά της.

Συλλυπητήριο μήνυμα Κώστα Μπάρκα για την απώλεια της Φ. Γεννηματά

Αποχαιρετούμε με ειλικρινή οδύνη τη Φώφη Γεννηματά, μια αγωνίστρια που κοίταξε κατάματα τον καρκίνο και έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Υπερασπίστηκε τις ιδέες και τις αξίες της στη Βουλή και στα κοινά με συνέπεια σε κρίσιμες για την πορεία της χώρας στιγμές. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, στους φίλους και στους συνοδοιπόρους της.

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου, βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Η απώλεια της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Θα την θυμόμαστε ως ένα γενναίο άνθρωπο που πάλεψε γενναία και όρθια ως την τελευταία στιγμή τόσο ενάντια στην ασθένεια της, όσο και για τις αξίες της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συντρόφους της!!!

O Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Συγκλονισμένος με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη θλίψη μου. Τόσο νέα, τόσο άδικα. Αντιμετώπισε με γενναιότητα την ασθένειά της, τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη με πείσμα και αξιοπρέπεια. Συμπορευτήκαμε όχι μόνο πολιτικά αλλά και σε ανθρώπινες, προσωπικές στιγμές. Με πολιτικές συγκλίσεις αλλά και διαφωνίες που δεν μετέβαλαν ποτέ την εκτίμησή μου σε αυτή την σπουδαία γυναίκα. Αντίο Φώφη.

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, αφού πάλεψε με γενναιότητα και αποφασιστικότητα μέχρι τέλους.
Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, δυναμική μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σταθερά στο πλάι των γυναικών και αλληλέγγυα στους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και για την ισότητα των φύλων, αποτέλεσε για όλες και όλους πρότυπο θάρρους, αξιοπρέπειας και ήθους με τη στάση της απέναντι στην ασθένεια της μέχρι την τελευταία της στιγμή.
Το Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής/φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την αποχαιρετά με ιδιαίτερη συγκίνηση και με απέραντο σεβασμό και εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της, σε όλους τους δικούς της ανθρώπους καθώς και στις συντρόφισσες και τους συντρόφους της.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά. Με γενναιότητα και αξιοπρέπεια έδωσε τη μάχη για τη ζωή  παραμένοντας μέχρι τέλους στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της. Σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναστέλλει όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ