25/10/2021

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ξεκάθαρη η αδιαφορία και η απαξίωση της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους του Γ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κ.Υ.Τ. και δομές φιλοξενίας

Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Ψυχογιού και τις υπογραφές 39 συνολικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατατέθηκε ως Αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετική επιστολή των εργαζομένων, με σκοπό την άρση του αποκλεισμού μεγάλου αριθμού συμβασιούχων του γ’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δομές φιλοξενίας και ΚΥΤ.

Υπενθυμίζεται ότι αν και η αξιωματική αντιπολίτευση είχε παρέμβει εγκαίρως από τον Απρίλιο, πριν λήξει η διάρκεια του προγράμματος, η Κυβέρνηση προχώρησε σε παράτασή τους στις 14 Οκτωβρίου προβλέποντας ότι αυτή δεν θα εφαρμοστεί για όσους και όσες απασχολούνταν σε δομές και ΚΥΤ που έχουν εν τω μεταξύ κλείσει.

Άλλωστε οι προθέσεις των Υπουργών είναι ξεκάθαρες, οι  υπηρεσίες στις οποίες απασχολείται το  προσωπικό  της   κοινωφελούς  εργασίας θα καλυφθούν μέσω συμφωνίας πλαίσιο, με προϋπολογισμό 900 εκατομμυρίων, σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.

Ακολουθεί το κείμενο την αναφοράς και το κείμενο των βουλευτών που συνυπογράφουν:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. κ. Υπουργούς:
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
&
Μετανάστευσης και Ασύλου

Θέμα: «Ξεκάθαρη η αδιαφορία και η απαξίωση της κυβέρνησηςπρος τους εργαζόμενους του Γ’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κ.Υ.Τ. και δομές φιλοξενίας»

Καταθέτουμε ως Αναφορά την από 21/10/2021επιστολή Εργαζομένων Γ’ κύκλου Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους καταγγέλλουν το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εξ’ αυτών παρέμεινε εκτός των προβλέψεων της παράτασης που δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση με την ΦΕΚ/4751/Β/14-10-2021 Κ.Υ.Α.
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όσους απασχολούνταν σε πολλές περιοχές την ενδοχώρας και τη Σάμο. Είναι ξεκάθαρη η αδιαφορίακαι η απαξίωση της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους αυτούς που προσέφεραν σημαντικό έργο στην καθημερινότητα των δομών και των Κ.Υ.Τ φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία τους.
Με την παρούσα καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συμπεριλάβουν στην παράταση το σύνολο των εργαζομένων στο γ’ κύκλο του προγράμματος μέσω νέας Κ.Υ.Α. δίνοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε κοντινές ή συναφείς δομές.

Επισυνάπτεται η Επιστολή των Εργαζομένων Γ’ κύκλου Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ