25/10/2021

Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Μαγνησίας: Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου είναι αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ

Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ  Μαγνησίας: Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου  είναι αποτέλεσμα των  επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου.  Ενώ έχουν αυξηθεί οι ασθενείς με covid, χθες εφημέρευε ένας παθολόγος γιατρός, ο οποίος εκτός των ασθενών με κορωνοϊό είχε υπό την ευθύνη του και 23 ασθενείς στις δύο άλλες παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου.  Σύμφωνα   με έγγραφο του αρμόδιου γιατρού προς την διοίκηση του Νοσοκομείου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε σήμερα το πρωί, είναι  επικίνδυνες και επισφαλείς οι εφημερίες, ενώ  εδώ και μία εβδομάδα λείπουν δύο φάρμακα που δίδονται στους ασθενείς με κορωνοϊό, το Κινερέτ και το Ρακζέμα.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση  είναι αποτέλεσμα των  επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, της οποίας οι ιδεοληψίες αλλά και τα συμφέροντα που την δένουν με την ιδιωτική πρωτοβουλία την οδήγησαν στην επιλογή να μείνει χωρίς ουσιαστική ενίσχυση τα δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσοκόμων, παρά την πανδημία.
Εκτός από την υπονόμευση της δημόσιας Παιδείας, την Ακρίβεια, την επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, η πραγματικότητα αναδεικνύει κάθε μέρα την επικινδυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον χώρο της Υγείας.