02/11/2021

Ο Σ. Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ": Αν οι Υπουργοί κουράστηκαν στη μάχη της πανδημίας μπορούν να παραιτηθούν

Ο Σ. Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό

Στην υποτίμηση και στην παράβλεψη από την πλευρά της κυβέρνησης των προτάσεων των επιστημόνων, στην κομματική-πολιτική διαχείριση των μέτρων και της πανδημίας και στην απουσία και ανεπάρκεια μέτρων για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η πόλη να βρίσκεται στα ίδια νούμερα που βρισκόταν πέρυσι τον Νοέμβριο, να έχουμε στη Θεσσαλονίκη δεκάδες διασωληνωμένους εκτός κλινών εντατικής, ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, να καθυστερεί η αξιοποίηση των μονοκλωνικών, να αργεί να ενταχθεί ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να υπάρχει λανθασμένο σχέδιο για τον εμβολιασμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος.

Ταυτόχρονα σχολίασε την επικοινωνιακή διαχείριση και την προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης της, κατά τα διαστήματα ύφεσης της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντιμετώπιση. Αυτό μπέρδεψε περισσότερο την κοινωνία, το διάγγελμα Μητσοτάκη – Μωυσή από τη Σαντορίνη το 2020, το τελευταίο μίλι και το ήσυχο καλοκαίρι του 2021, όλα ήταν επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού που σήμερα διαψεύδονται τραγικά.

Ο Σ.Φάμελλος έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας Επιτροπής Επιδημιολόγων κοινής αποδοχής από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να καταφέρουν να πείσουν την κοινωνία και τους πολίτες για αλλαγή πλεύσης στην πορεία διαχείρισης της πανδημίας. «Η παραδοχή των ελλείψεων της κυβέρνησης και της ανεπάρκειας των μέτρων και η κοινή τοποθέτηση των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο ισχυρό σχέδιο, παραδίδοντας τις επιλογές σε μια επιτροπή επιστημόνων, θα αποτελέσει ένα θετικό σοκ για την κοινωνία. Γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε το κλίμα αναξιοπιστίας που δημιούργησε η κυβέρνηση. Και προφανώς πρέπει να ανατρέψουμε δηλώσεις όπως ότι η κυβέρνηση «δεν δέχεται εντολές από τους γιατρούς, αυτή αποφασίζει», που δηλώνει ότι οι αποφάσεις των μέτρων κινούνται και υποκύπτουν σε πολιτικά κίνητρα».

Κλείνοντας, ο Σ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι αν ένας Υπουργός, ή περισσότεροι, δηλώνουν ότι κουράστηκαν στη μάχη για τη ζωή και την υγεία, όπως ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε για τον εμβολιασμό, «Κουράστηκα, δεν θέλεις να εμβολιαστείς, μη σώσεις»,  τότε μπορούν να παραιτηθούν.​