02/12/2021

Με τον Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου συναντήθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου Κωνσταντίνο Γιαλιαδάκη πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με επίκεντρο τα ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στους Δήμους της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου έχει ως Μέλη του τους Εργαζόμενους, μόνιμους και αορίστου χρόνου, των Δήμων του Νομού Ηρακλείου (πλην του Δήμου Ηρακλείου).

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιαλαδάκης έδωσε αναλυτικά στοιχεία στον βουλευτή για την έλλειψη προσωπικού στους Δήμους του Νομού και για την μη προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων εργασίας  - γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία των Δήμων να λειτουργήσουν ειδικά σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως π.χ. την καθαριότητα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τόνισε το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. και αναγκαιότητα κατάρτισης οργανογραμμάτων των Δήμων που θα προσφέρουν μεσομακροπρόθεσμο πλάνο οργάνωσης και ευελιξία στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ότι απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και παράλληλα η εξεύρεση λύσεων όσον αφορά τους εργαζόμενους που υπηρετούν επί σειρά ετών με ανανεώσεις συμβάσεων ενώ τονίστηκε η ανάγκη να εξευρεθούν από την Πολιτεία τρόποι παρακίνησης (κίνητρα) υπηρέτησης του προσωπικού σε απομακρυσμένους και ορεινούς Δήμους.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την προσφορά των υπαλλήλων στη λειτουργία των Δήμων και εξέφρασε την ευχαρίστηση του προς όλους τους εργαζομένους, ιδίως αυτή την περίοδο των σεισμόπληκτων Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών-Αστερουσίων για την άμεση,  εθελοντική και συνεχή προσφορά τους στους πολίτες των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε παράλληλα ότι : «σε μια τέτοια στιγμή είναι η ώρα της Πολιτείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει έμπρακτα τη συμβολή των εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Ηρακλείου και να πράξει τα αυτονόητα. Το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου ευχαριστήρια στους εργαζόμενους για την προσφορά τους και δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα τους σε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί».

Παράλληλα με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος Κωνσταντίνο Αραβιάκη για θέματα που αφορούν τις σεισμόπληκτες περιοχές, τα μέτρα που εφαρμόζει ο Δήμος για την προστασία των σεισμόπληκτων δημοτών αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό κυρίως της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ο βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων περιοχών, για τις τελευταίες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλα τα ζητήματα που καταφθάνουν στο πολιτικό του γραφείο από τον Δήμο, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση των τοπικών αρχών για οποιοδήποτε ζήτημα κρίνουν οι ίδιοι ότι ο ίδιος μπορεί να παρέμβει στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.