04/01/2022

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια του Στέλιου Σεραφείδη

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με απέραντη θλίψη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην ΑΕΚ και την οικογένειά του Στέλιου Σεραφείδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Στέλιος Σεραφείδης, τερματοφύλακας της ΑΕΚ επί εικοσαετία έως το 1972, ήταν από εκείνους τους δημοκρατικούς ποδοσφαιριστές – αθλητές, που με τη στάση ζωής σημάδεψαν και διαμόρφωσαν τις πιο θετικές αξίες του ελληνικού ποδοσφαίρου της εποχής τους. Αυτές τις αξίες, τις οποίες ο Στέλιος Σεραφείδης ακολουθούσε με πίστη μέχρι σήμερα: με την ανιδιοτελή αγάπη του στην ομάδα που υπηρέτησε, με τη προσφορά του στα νέα παιδιά ως προπονητής τερματοφυλάκων, μα πάνω από όλα ως ένας ευγενικός άνθρωπος, πιστός στη δημοκρατία, στην υπεράσπιση των αδυνάτων, απέναντι σε κάθε αδικία.

Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ενθάρρυνε και καθόρισε με την συμμετοχή του την κοινωνική αλληλεγγύη, την προσφορά και τη στήριξη σε όσους είχαν ανάγκη. Είχε πάντα βαθιά συναίσθηση του κοινωνικού ρόλου του ποδοσφαίρου και των ανθρώπων της γενιάς του και αποτελούσε παράδειγμα για τους νεότερους.

Ο Ελληνικός αθλητισμός, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ είναι είναι από σήμερα φτωχότεροι. Θα τιμούν πάντα δημοκράτες ποδοσφαιριστές σαν το Στέλιο Σεραφείδη για τη προσφορά τους και για την παρακαταθήκη που αφήνουν πίσω.