11/01/2022

Γ. Ραγκούσης: Νέες επιβαρύνσεις στους κατοίκους της Σαλαμίνας με αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν από 1-1-2022 στα ναύλα της γραμμής Πέραμα-Σαλαμίνα, μετά την τη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Αναφορά προς  τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την πρωτοχρονιάτικη έκπληξη αύξησης των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πέραμα-Σαλαμίνα, όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, αντί να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για τη μείωση των ναύλων στους μόνιμους κατοίκους της Σαλαμίνας, όπως συμβαίνει σε άλλες πορθμειακές γραμμές, τα κέρδη των κοινοπραξιών τίθενται πάνω από το όφελος των ανθρώπων κι αντί για «επιλεκτικές» εκπτώσεις πραγματοποιούνται «καθολικές» αυξήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις τόσες άλλες αυξήσεις που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι πολίτες.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αυξήσεις στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα που επιβαρύνουν επιπρόσθετα της ακρίβειας εργαζόμενους και κατοίκους της Σαλαμίνας»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη το από 10-1-2022 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, το καταθέτει ως αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο έγγραφό του το Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας επιστολή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

·         Για Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη προς τους επιβάτες επιφύλασσαν το Υπουργείο και οι Κοινοπραξίες  την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων της πορθμειακής γραμμής Σαλαμίνας -Περάματος.

·         Άλλη μία αύξηση που ήρθε να προστεθεί στις τόσες άλλες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό μόνο που αυτή "πονάει" ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους που διέρχονται καθημερινά στην συγκεκριμένη γραμμή και επιβαρύνονται αρκετά.

·         Αντί για  "επιλεκτικές" εκπτώσεις πραγματοποιούν "καθολικές" αυξήσεις. Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τους λόγους και την νομιμότητα των συγκεκριμένων αυξήσεων όπως, επίσης, και την επιβολή ποσοστού εκπτώσεων στους μόνιμους κατοίκους του νησιού που χρησιμοποιούν τα φέρρυ για την μετάβαση στις εργασίες τους κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Επισυνάπτεται το από 10-1-2022 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 11 Ιανουαρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής