27/01/2022

Λ. Αβραμάκης: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - Ήρθε η ώρα να απαλλαγεί η χώρα από την αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με αφορμή την πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει σε κάθε κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί. Ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας με τους περισσότερους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό στην Ευρώπη, η υψηλότερη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, οι ακραίες ανατιμήσεις και η ακρίβεια, το επιτελικό μπάχαλο στην παιδεία, το ξεπούλημα κρίσιμων εθνικών υποδομών, η αποδυνάμωση του ΕΣΥ, η διαρκής υποβάθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος με αδιαφάνεια και απευθείας αναθέσεις, η πλήρης ανικανότητα να διαχειριστεί έστω στοιχειωδώς πλημμύρες, φωτιές, χιονοπτώσεις και σεισμούς, η πλήρης αδιαφορία στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η κατάρρευση των προϋπολογισμών των νοικοκυριών, η γιγάντωση του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων, η αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, η καταπάτηση δημοκρατικών ελευθεριών, η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι που έχουν γίνει κανόνας του «επιτελικού κράτους» είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έχουν αναδείξει την κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Η μόνη διέξοδος που υπάρχει και το μόνο που μπορεί πλέον να προσφέρει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συστρατευτούν στον αγώνα για να απαλλαγεί η κοινωνία από τον αποτυχημένο κ Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να φύγουν. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι προοδευτικές δυνάμεις με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».