30/01/2022

Χ. Καφαντάρη: Πρόκληση στη κοινή λογική οι δηλώσεις Στυλιανίδη - Μητσοτάκη

Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Απογοήτευσε, ακόμα μια φορά, ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τον ενημερώνουμε, ότι: Δεν φταίει η έλλειψη ραντάρ, ούτε η έλλειψη «war room» που έκλεισαν κύριες οδικές αρτηρίες (Κατεχάκη, Μεσογείων, Λαυρίου, Μαραθώνος κλπ), χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες, κρίσιμες υποδομές παρέμειναν για ώρες απροσπέλαστες, που δεν φρόντισαν για την διατροφή ασθενών σε κεντρικό νοσοκομείο, ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν είχαν καύσιμα κ.α….

Βέβαια μας πρόλαβε η χιονόπτωση, που κατά τον κ. Μητσοτάκη «το χιόνι πέφτει συνήθως βράδυ…», ή ήρθε «νωρίτερα στο ραντεβού»!

Βέβαια, κατά την άποψη μας αυτό που φταίει είναι ο παρωχημένος σχεδιασμός, η έλλειψη συντονισμού, η ανικανότητα αντίληψης των καταστάσεων, η ιδεοληπτική προσκόλληση σε αναποτελεσματικά δόγματα του παρελθόντος… Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να προβούν σε νέες «αγορές του αιώνα» ( π.χ. πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, που μεταξύ άλλων προβλέπει και την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων, τα οποία θα παράγονται από το 2025!). Μα πάνω απ’ όλα αυτό που φταίει είναι η παντελής έλλειψη ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!

Δεν ταιριάζει στην Πατρίδα μια τέτοια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός σαν τον κ Μητσοτάκη… Να ΦΥΓΟΥΝ….και θα φύγουν…