04/02/2022

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

Στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, τον Βουλευτή Ν. Λέσβου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών, Γιάννη Μπουρνού και τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτή Κορίνθου, Γιώργο Ψυχογιό.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου ήταν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Χριστόφας, Παντελής Βρουλής, Σουλτάνα Ανδρεάδου, ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών και περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Σπιλάνης και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και περιφερειακή σύμβουλος, Αγλαΐα Κυρίτση.

Η αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου επέδωσε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το καταδικαστικό ψήφισμα που ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια κατασκευής νέων υπερδομών σε Λέσβο και Χίο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την εναντίωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην σκανδαλώδη τροπολογία του κ. Μηταράκη, που μεθοδεύει την παράκαμψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Βάστρια και Θόλος και παραχωρεί την αρμοδιότητα για τη διευθέτηση κωλυμάτων στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, με επικεφαλής Διευθυντή έναν μετακλητό του κ. Μηταράκη!

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδίκασε την υποτακτική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει αποδεχτεί για τη χώρα μας το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντιτίθεται στην κατασκευή νέων υπερδομών στα νησιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται στο εθνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να υπάρξει, ιδιαίτερα στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, πραγματικά ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός ασύλου με υποχρεωτική αναλογική κατανομή, μέσω μεταγκαταστάσεων αιτούντων άσυλο και προσφύγων από τις χώρες εισόδου στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Αγωνίζεται ώστε κάθε πολιτική για τη μετανάστευση και το προσφυγικό να σέβεται την αρχή της αλληλεγγύης από την ελληνική ενδοχώρα προς τα νησιά και από την Ευρώπη προς την Ελλάδα.