04/02/2022

Τρ. Αλεξιάδης: Απολύτως αναγκαία η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Με Αναφορά του προς τoνΥπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδηςφέρνει στη Βουλή την επιστολήτου Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών (Λ.Σ.Α.) μέσω της οποίας αναδεικνύει το πρόβλημα της υποχρέωσης υποβολής Υπευθύνων Δηλώσεων εργοδοτών για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και ζητά την κατάργησή της.

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ύστερα από τις προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες των φορέων της αγοράς κρίνει ως ανούσια και υπερβολική την εν λόγω υποχρέωση η οποία ισχύει και για την επίσημη «αργία» της προηγούμενης εβδομάδας λόγω κακοκαιρίας. Το υπουργείο ούτε έχει δώσει κάποια νέα παράταση αλλά και ούτε έχει προβεί σε κάποια ενέργεια, με κίνδυνο να επιβληθούν υπέρογκα τιμωρητικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Η κατάργηση της παραπάνω υποχρέωσης πρέπει να γίνει όχι μόνο γιατί είναι αίτημα των φορέων επιχειρήσεων και των λογιστών-φοροτεχνικών αλλά και λόγω των αναγκαστικών παρατάσεων που δίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα - και μάλιστα, με μεγάλη αναδρομική ισχύ, κάτι που αποδεικνύει και την δυσλειτουργικότητά της.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο αίτημα του Λ.Σ.Α.

Η επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών