12/02/2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την έκρηξη των τιμών-Χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις, αλλιώς θα έχουμε κοινωνικά δράματα

«Τα χρήματα των νοικοκυριών τελειώνουν την τρίτη βδομάδα του μήνα αν όχι νωρίτερα. Υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης. Πάμε σε ενεργειακή φτώχεια. Πρέπει να ανακουφίσουμε τους πολίτες. Δεν γίνεται να παρακολουθούμε αμέτοχοι τις τιμές να ανεβαίνουν, όπως κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι καθαρά θέμα νεοφιλελεύθερων δοξασιών και οικονομικής επιλογής της κυβέρνησης. Το να ιδιωτικοποιείς την ΔΕΗ μέσα σε αυτό το κλίμα και να μην μπορείς έτσι να επέμβεις στην αγορά ρεύματος, είναι καθαρά μια επιλογή της κυβέρνησης». Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky.

Kαι πρόσθεσε: Ο κ. Γεωργιάδης και όλη η κυβέρνηση μας έλεγαν ότι δήθεν το κύμα ακρίβειας είναι παροδικό και θα ρυθμιστεί από την αγορά. Καταθέσαμε τροπολογία για μειώσεις στον ΕΦΚ στα καύσιμα και στον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και για  αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Τα απέρριψαν όλα. Με ανησυχεί ότι δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις για την ακρίβεια και αρκείται σε επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις, όπως έκανε και με την πανδημία. Αν δεν το καταλάβει,  θα έχουμε κοινωνικά δράματα», υπογράμμισε.  Αναφερόμενος ειδικότερα στην πανδημία, παρατήρησε ότι το σύνολο των απασχολουμένων στο ΕΣΥ είναι λιγότερο από την αρχή της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Μπορεί να σχηματισθεί προοδευτική κυβέρνηση. Όλοι θα κριθούμε. Όταν τεθούν τα πραγματικά διλήμματα στη κοινωνία, ανάμεσα σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή την συνέχεια της συντηρητικής πολιτικής, οι πολίτες θα κρίνουν. Αντίπαλος μας είναι η δεξιά.. Στην πανστρατιά της προοδευτικής διακυβέρνησης όλοι έχουν θέση», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο