17/02/2022

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΕΑ, με τη συμμετοχή της Ν. Θεοδωρακοπούλου και του Γ. Κατρούγκαλου, στην Κούβα

Αντιπροσωπεία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με επικεφαλής τον  πρόεδρό του, Χ. Μπίρμπάουμ, τους αντιπροέδρους του ΚΕΑ, μεταξύ των οποίων και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, και με τη συμμετοχή του Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα, πραγματοποιεί επίσκεψη αλληλεγγύης στην Κούβα.

Έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, και είχαν συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την ηγεσία του ΚΚ Κούβας, των συνδικάτων, καθώς και με ΜΚΟ. Η αντιπροσωπεία επανέλαβε την  αντίθεση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς  ενάντια στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ εδώ και 60 χρόνια, και το οποίο πλήττει πρωτίστως τον κουβανικό λαό, δημιουργώντας συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Παρά το εμπάργκο, το οποίο κάθε χρόνο καταδικάζεται με Ψηφίσματα από τον ΟΗΕ, η Κούβα κατάφερε να παρασκευάσει εμβόλια κατά του Covid 19, ενώ, παράλληλα, στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης, απέστειλε σε πολλές χώρες του κόσμου, γιατρούς, για την περίθαλψη ασθενών.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΕΑ επισκέφτηκαν μια μικρή ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής οικονομίας, και θα παρακολουθήσουν μια συνάντηση δημόσιας διαβούλευσης για το πρωτοποριακό σχέδιο «Κώδικα των Οικογενειών», που επιδιώκει να ρυθμίσει νομικά όλα τα είδη οικογενειών, ανεξαρτήτως φύλου.​