18/02/2022

Αναφορά Γεροβασίλη: Ανάγκη αναβάθμισης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας

Η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιστολή της Π.Υ. Άρτας με θέμα «Αναβάθμιση της Π.Υ. Άρτας σε υπηρεσία Α’ Τάξης», ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου αλλά και των αυξημένων αρμοδιοτήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας.

Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε συγκεκριμένα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 866 φ.101.3/15.04.2021 αναφορά της Π.Υ. Άρτας με Θέμα «Αναβάθμιση της Π.Υ. Άρτας σε υπηρεσία Α’ Τάξης» προς τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας, η οποία διαβιβάστηκε περαιτέρω με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 617 Φ 101.3/16.04.2021 προς την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας, με θετική εισήγηση της τελευταίας.

Με την εν λόγω επιστολή, η Π.Υ. Άρτας, η οποία λειτουργεί ως πυροσβεστική υπηρεσία Γ’ τάξης, με την ανάλογη οργανική δύναμη, ζητά την αναβάθμισή της σε υπηρεσία Α’ τάξης, με βάση τους τομείς ευθύνης της, καθώς έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό και μέσα ενώ επιπλέον έχει στην δικαιοδοσία της δυο κλιμάκια τα οποία βρίσκονται στον δύσβατο ορεινό όγκο του νομού (Τζουμέρκα - Ραδοβύζια).

Επισυνάπτονται η αναφορά, η υπ’ αριθμ. πρωτ. 866 φ.101.3/15.04.2021 αναφορά της Π.Υ. Άρτας προς τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας και η υπ’ αριθμ. πρωτ. 617 Φ 101.3/16.04.2021 θετική εισήγηση της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας προς την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου

Η αναφορά της βουλεύτριας
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 866 φ.101.3/15.04.2021 αναφορά της Π.Υ. Άρτας προς τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 617 Φ 101.3/16.04.2021 θετική εισήγηση της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας προς την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου