ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

22/03/2022

Γ. Ραγκούσης: Οργή κι αγανάκτηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης 150 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού με απόφαση Πλεύρη

Γ. Ραγκούσης: Οργή κι αγανάκτηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης 150 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού με απόφαση ΠλεύρηΣτη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την δίκαιη οργή των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του Νοσοκομείου Νίκαιας για την απόφαση συγχώνευσης του Νοσοκομείου Δ. Αττικής «Αγία Βαρβάρα» με το «ΑΤΤΙΚΟ» και την απομάκρυνση 150 εργαζόμενων, οδηγώντας σε κατάρρευση το Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την απόφαση του προεδρεύοντα του ΚΕΣΥΠ, Υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη, να αλλάξουν οι οργανισμοί των Νοσοκομείων και να συγχωνευθεί το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» με το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», μεταφέροντας από τον ήδη υπάρχοντα κοινό οργανισμό Νίκαιας-Δυτικής Αττικής τις οργανικές θέσεις των εργαζόμενων, άρα και την απομάκρυνση 150 εξ αυτών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Νίκαιας πολλά χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, στο νέο κοινό οργανισμό Δυτικής Αττικής-«ΑΤΤΙΚΟ».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, η απόφαση του Υπουργού Υγείας υπονομεύει και περιφρονεί την επιστημονική και την κοινωνική προσφορά γιατρών κι εργαζομένων στο ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά, καθώς η αποδυνάμωση του προσωπικού οδηγεί στην απαξίωση των γιατρών της Νίκαιας έναντι αυτών που υπηρετούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» και στην κατάρρευση του Νοσοκομείου, γι’ αυτό και απαιτούν την άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του Νοσοκομείου Νίκαιας όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν σε αυτό και δηλώνουν πως θα αγωνιστούν ακόμα με απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Οργή γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου Νίκαιας, Άγιος Παντελεήμων, για την απόφαση του κ. Πλεύρη, ως Προέδρου του ΚΕΣΥΠΕ, που κινδυνεύει να οδηγήσει στην κατάρρευση το Νοσοκομείο λόγω της απομάκρυνσης 150 κρίσιμης σημασίας επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη το από 21-3-2022 ΔΤ της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά και την από 16-3-2022 απόφασή τους, τα καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας, ζητώντας απαντήσεις για την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ να συγχωνευθεί το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», που έχει κοινό οργανισμό με το Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», με το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», απομακρύνοντας 150 περίπου γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό κι αποδυναμώνοντας κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Στο ΔΤ και στην απόφαση της ΓΣ των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά, επισημαίνονται μεταξύ άλλων:

· Με εισήγηση του ίδιου του υπουργού κ. Πλεύρη ζητείται από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε να συγχωνευτούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων «Αττικού» και Δυτικής Αττικής που είχαν εκδοθεί το 2012 επί Λοβέρδου πριν το κλείσιμο του Δυτικής Αττικής με «ενοποίηση» των τότε 2 σχετικών ΦΕΚ «συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των οργανικών θέσεων προσωπικού».

· Τονίστηκε για μια φορά ακόμα η δίκαιη οργή των ιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του νοσοκομείου για το γεγονός πως η πολιτεία όχι μόνο επιμένει να μην αναγνωρίζει έμπρακτα την σημαντικότατη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του νοσοκομείου Νίκαιας, αλλά διαρκώς την υπονομεύει περιφρονητικά όπως τώρα με την απαράδεκτη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ και υπογραφή του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη.

· Δεν θα επιτρέψουμε να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μας ούτε ένας υγειονομικός από τους περίπου 150 που τυπικά η οργανική τους θέση παραμένει στον οργανισμό του Δ. Αττικής.

· Άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του νοσοκομείου μας όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν στο νοσοκομείο μας.

· Να ανασκευαστεί με νέα επανορθωτική απόφαση ΚΕΣΥΠΕ η υβριστική λίβελλος εναντίον του νοσοκομείου μας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί το από 21-3-2022 ΔΤ της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά και η από 16-3-2022 απόφασή τους.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Γενική Συνέλευση Ιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/3/22

Στα πλαίσια της απόφασης της ΓΣ 16/3/22 (επισυνάπτεται) πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/3/22 συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός του κυρίως θέματος που αναφέρεται παρακάτω, έγινε αναφορά και σε άλλα σοβαρότατα θέματα του νοσοκομείου (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, κτιριακό κλπ). Τονίστηκε για μια φορά ακόμα η δίκαιη οργή των ιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του νοσοκομείου για το γεγονός πως η πολιτεία όχι μόνο επιμένει να μην αναγνωρίζει έμπρακτα την σημαντικότατη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του νοσοκομείου Νίκαιας αλλά διαρκώς την υπονομεύει περιφρονητικά όπως τώρα με την απαράδεκτη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ και υπογραφή του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη.

Ξαναεπισημάνθηκε πως δεν επιτρέψουμε να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μας ούτε ένας υγειονομικός από τους περίπου 150 που τυπικά η οργανική τους θέση παραμένει στον οργανισμό του Δ. Αττικής. Επίσης πως απαιτούμε επίσημη επανόρθωση της υβριστικής για τους υγειονομικούς του νοσοκομείου μας και για όλους τους υγειονομικούς της 2ης ΥΠΕ φρασεολογίας πως δήθεν το Αττικό είναι «το μόνο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ» (μια φράση που εκτός όλων των άλλων είναι έκνομη) και πως δήθεν οι μεγαλοκαθηγηταί του Αττικού είναι οι μόνοι άξιοι ιατροί σε όλη την 2η ΥΠΕ.

Παρευρέθηκαν και εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους

- Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Ιωακειμίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γκοντζαμάνης

- Ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Θεόδοτος

- Η κ. Κασιμάτη Βουλευτής Β’ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ)

- Ο κ. Ραγκούσης Βουλευτής Β΄ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ)

- Η κ. Μπακαδήμα Βουλευτής Β΄ Πειραιά (ΜΕΡΑ25)

- Ο κ. Κασσιός εκπρόσωπος του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Αλεξιάδη (ΣΥΡΙΖΑ)

Τους/τις ευχαριστούμε ολόθερμα

Ομόφωνη Απόφαση ΓΣ γιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά, 16/3/22

Kοινοποιήθηκε ως επίσημο έγγραφο νέα σχετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ (όργανο του υπουργείου στο οποίο προεδρεύει ο υπουργός και συμμετέχουν οι διοικητές των ΥΠΕ) ημερομηνίας 30/11/21 όπου με εισήγηση του ίδιου του υπουργού κ. Πλεύρη ζητείται από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε να συγχωνευτούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων «Αττικού» και Δυτικής Αττικής που είχαν εκδοθεί το 2012 επί Λοβέρδου πριν το κλείσιμο του Δυτικής Αττικής με «ενοποίηση» των τότε 2 σχετικών ΦΕΚ «συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των οργανικών θέσεων προσωπικού».
Κι αυτό παρά τις επίσημες δεσμεύσεις του διοικητή της 2ης ΥΠΕ ήδη από Σεπτέμβριο 2021 πως δεν θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μας κανένας υγειονομικός που η οργανική του θέση είναι στο Δ. Αττικής. Στο ίδιο έγγραφο (απόφαση ΚΕΣΥΠΕ 30/11/21 με εισήγηση και υπογραφή του κ. Πλεύρη) αφιερώνεται μια ολόκληρη σελίδα – ύμνος – λιβάνισμα στους κκ πανεπιστημιακούς Καθηγητάς του «Αττικού» που μόνο αυτοί είναι άξιοι γιατροί ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ 2η ΥΠΕ (χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το «Αττικόν» λόγω του πολυσχιδούς έργου των εκεί Καθηγητών είναι το «μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ» ( ; ) ενώ όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ αφήνεται σαφέστατα να εννοηθεί πως είναι κέντρα πρώτων βοηθειών αισχίστης υποστάθμης στελεχωμένα από «γιατρουδάκια» που οφείλουν να προσκυνούν τους κκ Καθηγητάς.
Όλα τα παραπάνω σαφέστατα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους γιατρούς ΕΣΥ (ειδικευόμενους και ειδικευμένους) και με τους λοιπούς εργαζόμενους του «Αττικού». Αποτελούν παρασκηνιακές ενέργειες μιας συγκεκριμένης κλίκας μεγαλοκαθηγητών. Η νέα δέσμευση του διοικητή 2ης ΥΠΕ που τέθηκε υπόψη μας σήμερα είναι μεν σε θετική κατεύθυνση όμως είναι ελλιπής, δεν μπορεί να υπερκεράσει απόφαση ΚΕΣΥΠΕ με υπογραφή υπουργού, δεν μας καλύπτει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του νοσοκομείου μας όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν στο νοσοκομείο μας. Δηλαδή να υλοποιηθεί έμπρακτα, νομοθετικά και με υπογραφή υπουργού η δέσμευση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κάτι που έχει ζητηθεί ήδη από πέρυσι και ΔΕΝ υλοποιείται παρά τις επαναλαμβανόμενες καθησυχαστικές δεσμεύσεις από την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ οι οποίες διαρκώς αναιρούνται με υπογραφές υπουργού.

- Να ανασκευαστεί με νέα επανορθωτική απόφαση ΚΕΣΥΠΕ η υβριστική λίβελλος εναντίον του νοσοκομείου μας αλλά και εναντίον Ασκληπιείου Βούλας, Τζανείου, Θριασίου και όλων των γενικών νοσοκομείων των νησιών Αιγαίου η οποία αναφέρει τους μεγαλοκαθηγητάς του «Αττικού» ως δήθεν τους μόνους άξιους ιατρούς στην 2η ΥΠΕ και το Αττικό ως δήθεν «το μόνο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ», μια διατύπωση που κοντά σε όλα τα άλλα είναι τελείως έκνομη.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Σε νέα ΓΣ γιατρών την Δευτέρα 21/3/22 ώρα 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην οποία καλούμε να παρευρίσκονται οι βουλευτές της Β’ Πειραιά και οι δήμαρχοι της περιοχής. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα έχουμε ως τότε από το ΚΕΣΥΠΕ και τον υπουργό Υγείας, θα συζητήσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές δράσεις για τις οποίες ζητάμε την κάλυψη ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ με αφετηρία την Δευτέρα 21/3/22 που ζητάμε να καλυφθούμε με προκήρυξη στάση εργασίας για τους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας 12 το μεσημέρι ως 3 μμ.

Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να συμμετάσχει. Καλούμε και όλους τους φορείς σε συμπαράσταση.Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ