23/03/2022

Π. Κόκκαλης: Ο δρόμος για την ανθεκτικότητα είναι η πράσινη μετάβαση με ασφαλή δεδομένα

Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ Janusz Wojciechowski είχε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης. Στο τραπέζι συζητήθηκαν τα θέματα των δεδομένων στη γεωργία, καθώς ο κ. Κόκκαλης είναι εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση του κανονισμού για τις στατιστικές για τις γεωργικές εισροές και εκροές (SAIO), αλλά και για τα μέτρα που θα λάβει η ΕΕ για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στα διατροφικά συστήματα όπως και στην ενέργεια, λίγο πριν την παρουσίασή τους από τον επίτροπο στην Ολομέλεια.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο επίτροπος ανέφερε:

“Συναντήθηκα με τον Πέτρο Κόκκαλη , εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση του κανονισμού για τις στατιστικές για τις γεωργικές εισροές και εκροές. Η σύγχρονη και στοχευμένη πολιτική χρειάζεται δεδομένα για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων και για να παρέχουν πληροφορίες για την απόδοση της πολιτικής “στο πεδίο”.”

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε σε δική του ανάρτηση:

Αύριο στην Ολομέλεια ο Επίτροπος Γεωργίας Janusz Wojciechowski θα παρουσιάσει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στα διατροφικά συστήματα όπως και στην ενέργεια. Ο δρόμος για την ανθεκτικότητα είναι η πράσινη μετάβαση με ασφαλή δεδομένα.