05/04/2022

Ν. Σαντορινιός: Παρέμβαση στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Σορωνή - Τα εναέρια μέσα να κατευθυνθούν στην περιοχή για επιχειρήσουν μόλις καταστεί εφικτό

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Ευάγγελο Τουρνά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ζήτησα ενημέρωση για την κατάσταση και για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στη Σορωνή, που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα στη Ρόδο.

Όπως μετέφερα στον Υφυπουργό απαιτείται η άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των εναέριων και επίγειων μέσων, δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης και του άμεσου κινδύνου που αντιμετωπίζει το χωριό της Σορωνής, οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους. Παράλληλα, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών, πρότεινα τα Canadair που εστάλησαν για βοήθεια, να μην επιστρέψουν στην βάση τους, αλλά να αναμείνουν σε κοντινό αεροδρόμιο (Μαριτσά ή Κως), έτσι ώστε με την πρώτη ευκαιρία βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, να βρίσκονται πλησίον και να επέμβουν άμεσα.

Εύχομαι γρήγορα και χωρίς καμία απώλεια περιουσίας να λήξει και αυτή η πύρινη περιπέτεια στη Ρόδο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιχειρησιακές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και στην μεγάλη εμπειρία του. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι. Από πλευράς μου θα παρακολουθώ και θα ενημερώνομαι συνεχώς για την κατάσταση και θα προβώ σε όποια άλλη παρέμβαση χρειαστεί».