06/05/2022

Επίκαιρη ερώτηση Δρίτσα: Γιατί καταργείτε τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες;

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δρίτσας με θέμα: :  «Γιατί καταργείτε τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες;»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Θέμα: «Γιατί καταργείτε τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες;»

Έγινε γνωστό ότι, με βάση το Ν.4849/2021 η κατάργηση των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες καθίσταται πλέον οριστική από την 1η Μαΐου 2022.

Επειδή η πολύχρονη λειτουργία του θεσμού, απέδειξε στην πράξη ότι η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες είναι θεσμός κοινωνικής πρωτοβουλίας συνεργασίας καταναλωτών και παραγωγών με εξασφαλισμένο αμοιβαίο όφελος οικονομίας και ποιότητας προϊόντων και για τις δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη στήριξη των οικονομικά ευάλωτων συνανθρώπων μας,

Επειδή με βάση και την προσωπική παρακολούθηση και συμμετοχή μου στη λειτουργία του θεσμού σε διάφορους δήμους της Αττικής, κυρίως όμως στο Δήμο Πειραιά, στο Νέο Φάληρο και στα Ταμπούρια, έχω αδιάψευστη εικόνα υποδειγματικής λειτουργίας των Αγορών, που τις στηρίζει μεγάλος αριθμός πολιτών, καταναλωτών και εθελοντών,

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός,

1. Γιατί καταργεί με νόμο μία τόσο κοινωνικά ωφέλιμη κοινωνική πρωτοβουλία; Τι τον ενοχλεί; Ποιους ωφελεί αυτή η κατάργηση και ποιους βλάπτει;

2. Προτίθεται να επανεξετάσει αυτήν την αντιλαϊκή και αντικοινωνική επιλογή;

Ο Ερωτών Βουλευτής