12/05/2022

Α. Χαρίτσης:  Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την κοινωνία στο όριο της εξάντλησης - Μόνη διέξοδος η ριζική αλλαγή πολιτικής με μία προοδευτική κυβέρνηση

Συνέντευξη του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στην ιστοσελίδα «ThePresident»(Αγγελική Λάζου)

«Η κυβέρνηση επέλεξε να υποτιμήσει την ακρίβεια και τον λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι μας. Η χώρα σήμερα πληρώνει τις συνέπειες εννέα μηνών απραξίας, αποσπασματικών μέτρων και μετάθεσης ευθυνών»δηλώνει οΤομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα«ThePresident». Και προσθέτει: «Με τον πληθωρισμό πλέον πάνω από το 10% και συνεχείς πανευρωπαϊκές πρωτιές στην χονδρεμπορική τιμή της ενέργειαςβρισκόμαστε σε μια καθοδική δίνη που απειλεί την κοινωνική συνοχή και έχει ναρκοθετήσει τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα ο Τομεάρχης Ανάπτυξης επισημαίνει ότι: «Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή λειτούργησε υπέρ των κερδοσκόπων στην ενέργεια προωθώντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, αφήνοντας την αγορά αρρύθμιστη και εκχωρώντας τη ΔΕΗ σε ιδιώτες και goldenboys». «Αντί η ΔΕΗ να συγκρατεί την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας -όπως είχαμε καταφέρει επί ΣΥΡΙΖΑ- πρωταγωνίστησε στο γνωστό ράλι της ακρίβειας» τονίζει ο ίδιος.

Παράλληλα, «η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση των ενισχύσεων για την πανδημία, στην κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, και στην αντιμετώπιση της τεράστιας κρίσης της ακρίβειας, οδηγεί σε άνοιγμα της ψαλίδας και απειλεί την βιωσιμότητα δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. Την ίδια στιγμή «το αφήγημα της φιλο-αναπτυξιακής,φιλο-επενδυτικής ΝΔ έχει καταρρεύσει προ πολλού»υποστηρίζει ο Τομεάρχης, καθώς «πέρα από αόριστες υποσχέσεις για επενδυτική έκρηξη, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να προσελκύσει βιώσιμες, παραγωγικές επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα μας».

«Με ημίμετρα δεν υπάρχει διέξοδος.Μόνο με αποφασιστική πολιτική σύγκρουσης με την ακρίβεια μπορούμε να έχουμε υπαρκτά και απτά αποτελέσματα» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στο τρίπτυχο: «στήριξη, ελάφρυνση, ρύθμιση. Με άμεσα μέτρα -όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Με αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και επιβολή αυστηρών ρυθμίσεων σε κρίσιμες αγορές, πρωτίστως στην ενέργεια. Με ελάφρυνση και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που έχει δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία».

Ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το Συνέδριο εκπέμπει ένα και μόνο μήνυμα: Η αντίστροφη μέτρηση για την προοδευτική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει». «Για την εφαρμογή ενός προγράμματος ριζοσπαστικού ρεαλισμού, που δεν θα βελτιώσει απλώς αλλά θα μετασχηματίσει προς όφελος των πολλών την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που μας περιβάλλει», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης εδώ: https://bit.ly/3l6m4ZT