ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

30/05/2022

Ρ. Δούρου: Οι διαφορετικές απόψεις είναι ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας

Ρ. Δούρου: Οι διαφορετικές απόψεις είναι ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας



Η Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα emea.gr

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέτρεψε πάγια δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής, οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Η Ελλάδα λειτουργούσε πάντα ως γέφυρα, ως πόλος ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπότσαρη, στην ιστοσελίδα emea.gr. “Δυστυχώς σήμερα εξαιτίας των επιλογών του κ. Μητσοτάκη έχουμε μπει στην εποχή της Ελλάδας ως χώρας- δορυφόρου”, συμπλήρωσε η ίδια στη συνέντευξή της, που δόθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

“Η δε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του κ. Πρωθυπουργού, που δεν ανέφερε καν το όνομα της Τουρκίας, όχι μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα αλλά την είδαμε να κλιμακώνεται. Τα πολλά χειροκροτήματα στο Κογκρέσο δεν μετατράπηκαν σε χειροπιαστές δεσμεύσεις”.

Κυβέρνηση και ΝΔ έχουν αναγάγει το ψεύδεσθαι σε στρατηγική και τρόπο άσκησης εξουσίας

Η ίδια λέει ότι “η πολιτική της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ που έχουν αναγάγει το ψεύδεσθαι σε στρατηγική και τρόπο άσκησης εξουσίας”, εξηγώντας ότι “τα περί δήθεν μη καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι άλλο ένα φέικ νιούζ της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”.

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι το κρίσιμο “σήμερα είναι να πάρει ανάσα η κοινωνία, να απαλλαγεί ο τόπος, με τη ψήφο των πολιτών, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που βάζει πάνω από τους πολλούς, τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών φίλων της, των υποστηρικτών της, των γκόλντεν μπόις, των νέων τζακιών του φυσικού αερίου”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα κουραστεί να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για το στόχο αυτό. Έχουμε ήδη καταθέσει τα 5 + 1 σημεία των δεσμεύσεών μας που απαντούν με σαφές, προοδευτικό πρόσημο στα σημερινά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία”.

Η νεοδεξιά του κ. Μητσοτάκη περιφρονεί την ανθρωπιά

Η ίδια παρατηρεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα επιδοτούσε την αισχροκέρδεια όπως κάνει, από επιλογή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κοροϊδεύει μάλιστα τους πολίτες με ψίχουλα στήριξης, αναδεικνύοντας τη χώρα πρωταθλήτρια της ακρίβειας και δεν θα έκοβε το ρεύμα στους συμπολίτες μας που αδυνατούν για λόγους επιβίωσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. “Τίποτε από αυτά κύριε Μπότσαρη δεν είναι επαναστατικό. Είναι απλά τα στοιχειώδη για την ανθρωπιά, την κοινωνική συνοχή. Όλα όσα περιφρονεί η νεοδεξιά του κ. Μητσοτάκη, των γκόλντεν μπόις, των Κολάμπια και των Μπόστον Κόλετζ”.

Ανανέωση για ένα ένα σύγχρονο, μαζικό, αριστερό κόμμα γειωμένο και ανοικτό στην κοινωνία

Αναφερόμενη στις εσωκομματικές διαδικασίες, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μετά από συνέδριό του και κυρίως μετά από την ανοικτή, δημοκρατική, συμμετοχική διαδικασία της 15ης Μαΐου, βγήκε πιο ενωμένος, πιο δυνατός, αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό και δημιουργώντας νέα δεδομένα. Και αυτό χάρη στη συμμετοχή των πολιτών που πήραν τα πράγματα στα χέρια τους”. Η ίδια υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανανέωση που δεν αποκλείει πρόσωπα, συνθέτει απόψεις, συνδυάζοντας διεθνείς εμπειρίες και πρακτικές με τις καινοτόμες οργανωτικές προτάσεις των απαιτήσεων των καιρών, για χρήση των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο, μαζικό, αριστερό κόμμα γειωμένο και ανοικτό στην κοινωνία, από την κλιματική κρίση ως την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

“Στο πλαίσιο αυτό οι διαφορετικές απόψεις παραμένουν συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας και της ταυτότητάς μας. Ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας. Όσοι και όσες ανέμεναν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μάλλον κρίνουν εξ ιδίων, με το φόβο του διαλόγου, της διαφορετικής άποψης, της σύνθεσης”.

Στο στόχαστρο Κυβέρνησης και Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής οι δημόσιοι χώροι

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ρένα Δούρου παρατηρεί ότι σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνουμε μια “οπισθοδρόμηση που δεν είναι τυχαία”: την αλλοίωση της βούλησης των πολιτών με την κατάργηση της απλής αναλογικής από την κυβέρνηση. “Η κυβέρνηση και η πολιτικά ομογάλακτη Διοίκηση της Περιφέρειας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τους ανοικτούς, δημόσιους χώρους όπως τον Σαρωνικό, τον Φαληρικό όρμο, το Πεδίο του Άρεως. Προωθούν ιδιωτικοποιήσεις. Και όλα αυτά μέσα από μια αδιαφανή άσκηση διοίκησης χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με απευθείας αναθέσεις, με αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες”.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ρένας Δούρου στον Σ. Μπότσαρη

-Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαία στελέχη του κόμματος που αποτελούν την ομάδα «Ομπρέλα», εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Πολλά στελέχη - προφανώς το ακούτε και εσείς - τονίζουν ότι το κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει «διχασμένο» εθνικές εκλογές. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μετά από συνέδριό του και κυρίως μετά από την ανοικτή, δημοκρατική, συμμετοχική διαδικασία της 15ης Μαΐου, βγήκε πιο ενωμένος, πιο δυνατός, αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό και δημιουργώντας νέα δεδομένα. Και αυτό χάρη στη συμμετοχή των πολιτών που πήραν τα πράγματα στα χέρια τους. Στο πλαίσιο αυτό οι διαφορετικές απόψεις παραμένουν συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας και της ταυτότητάς μας. Ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας. Όσοι και όσες ανέμεναν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μάλλον κρίνουν εξ ιδίων, με το φόβο του διαλόγου, της διαφορετικής άποψης, της σύνθεσης. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή των 11 συνιστωσών του Συνασπισμού και του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης ξέρουμε και να διαφωνούμε και βγαίνουμε ισχυρότεροι από τις διαφωνίες μας. Στις κάλπες της Κυριακής φάνηκε η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως θα φανεί και στις εθνικές κάλπες όποτε κι αν επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης.

-Ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες επιχειρούν ανανέωση του κόμματος. Γεγονός που σημαίνει ότι πολλά παλαιά στελέχη θα μείνουν στο «περιθώριο» και αντιδρούν. Ανανέωση χωρίς να «σπάσεις αυγά» μπορεί να γίνει;

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, δεν υπάρχουν περιθώρια, αποκλεισμοί, πρώτες ή δεύτερες γραμμές. Είμαστε, όλες και όλοι, σε θέσεις μάχης, στο πλευρό των συμπολιτών μας για να φύγει επιτέλους από την εξουσία η πιο επικίνδυνη, η χειρότερη κυβέρνηση του τόπου. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα των καταστατικών αλλαγών που εισηγήθηκε κι έγιναν δεκτές ο πρόεδρος του κόμματος. Με κορυφαία βέβαια αλλαγή την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών παντού. Μιλάμε δηλαδή για μια ανανέωση που δεν αποκλείει, αλλά αναδεικνύει πρόσωπα. Δεν απομονώνει αλλά συνθέτει απόψεις. Συνδυάζει διεθνείς εμπειρίες και πρακτικές με τις καινοτόμες οργανωτικές προτάσεις των απαιτήσεων των καιρών, για χρήση των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών. Των προκλήσεων, από την κλιματική κρίση ως την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο, μαζικό, αριστερό κόμμα γειωμένο και ανοικτό στην κοινωνία.

-Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θα πρέπει τα κόμματα της κεντροαριστεράς να κινηθούν ενωμένα. Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε άμεσα ότι δεν συνεργάζεται. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα για τέτοιου είδους συνεργασίες;

Το πρωτεύον, το επείγον, το άμεσο κύριε Μπότσαρη, σήμερα είναι να πάρει ανάσα η κοινωνία, να απαλλαγεί ο τόπος, με τη ψήφο των πολιτών, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που βάζει πάνω από τους πολλούς, τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών φίλων της, των υποστηρικτών της, των γκόλντεν μπόις, των νέων τζακιών του φυσικού αερίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα κουραστεί να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για το στόχο αυτό. Έχουμε ήδη καταθέσει τα 5 + 1 σημεία των δεσμεύσεών μας που απαντούν με σαφές, προοδευτικό πρόσημο στα σημερινά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να ζητήσει και αυτός εκλογές. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών, που θα πρέπει, αργά ή γρήγορα να κάνει, όχι απέναντι σε ένα κόμμα, αλλά απέναντι στους πολίτες. Απέναντι στην ανάγκη για τον τόπο να κλείσει το καταστροφικό κεφάλαιο Μητσοτάκη.

-Πόσο σας ανησυχεί ο διπλασιασμός των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη;

Με την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, οι γνωστοί αντί-ΣΥΡΙΖΑ κύκλοι, τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, το Μέγαρο Μαξίμου, σε αγαστή σύμπνοια, επιχειρούν να δημιουργήσουν πλαστές πραγματικότητες. Ήδη τα ποσοστά αυτά ξεφουσκώνουν. Πάντως ό,τι κι αν κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ήταν, παραμένει και θα παραμείνει η ραχοκοκκαλιά του προοδευτικού χώρου, η ραχοκοκκαλιά της μελλοντικής προοδευτικής διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Επαναλαμβάνω. Σήμερα απαιτείται, πάνω από όλα, ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση από τον τόπο. Απαιτείται ισχυρός δημοκρατικός, προοδευτικός πόλος στην πράξη και όχι στα λόγια. Δεν υπάρχει χώρος για ήξεις, αφήξεις, ίσες αποστάσεις ή ύβρεις. Λογοδοτούμε όλοι απέναντι στους πολίτες.

-Στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ επικρίνουν την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι δεν έχει καταδικάσει «ξεκάθαρα την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας». Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ή όχι την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία;

Τα περί δήθεν μη καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι άλλο ένα φέικ νιούζ της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα της εισβολής ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε και θα μου επιτρέψετε την παράθεση λέξη προς λέξη : “καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις- την εισβολή- της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Και ασφαλώς καταδικάζουμε και την αναθεωρητική λογική στην οποία βασίζεται”. Εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη του προς τον ουκρανικό λαό και την ανησυχία του για την ελληνική μειονότητα. Αυτή είναι αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ που έχουν αναγάγει το ψεύδεσθαι σε στρατηγική και τρόπο άσκησης εξουσίας. Οι πολίτες όμως δεν τρώνε κουτόχορτο. Διαθέτουν κρίση. Και ήδη έστειλαν μια πρώτη φορά τον λογαριασμό στο Μαξίμου. Η δεύτερη θα είναι στις εθνικές εκλογές.

-Πως κρίνετε τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο Ουκρανικό ζήτημα και την άμεση και κατηγορηματική καταδίκη της Ρωσικής εισβολής. Θα πρέπει να διατηρήσουμε πιο «θερμές» διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέτρεψε πάγια δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής, οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Η Ελλάδα λειτουργούσε πάντα ως γέφυρα, ως πόλος ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τέλος σε πρωτοβουλίες που είχε ξεκινήσει, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση Τσίπρα, με υπουργό Εξωτερικών τον Ν. Κοτζιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, η Σύνοδος Κορυφής 3 + 1 με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ, η πρωτοβουλία της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών, κ.α.. Και με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τίποτε από αυτά δεν έγινε τυχαία. Όλα ήταν ενταγμένα σε μια πολυμερή διπλωματία. Δυστυχώς σήμερα εξαιτίας των επιλογών του κ. Μητσοτάκη έχουμε μπει στην εποχή της Ελλάδας ως χώρας- δορυφόρου. Μιας δεδομένης, πρόθυμης χώρας, μιας χώρας-πελάτη οπλικών συστημάτων, που δεν διεκδικεί τίποτε απέναντι στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, όπως φανερώνουν και οι συνεχιζόμενες προκλητικές υπερπτήσεις της. Η δε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του κ. Πρωθυπουργού, που δεν ανέφερε καν το όνομα της Τουρκίας, όχι μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα αλλά την είδαμε να κλιμακώνεται. Τα πολλά χειροκροτήματα στο Κογκρέσο δεν μετατράπηκαν σε χειροπιαστές δεσμεύσεις.

-Στο θέμα την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας ασκείτε δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ποια μέτρα θα ελάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας;

Σίγουρα δεν θα επιδοτούσαμε την αισχροκέρδεια όπως κάνει, από επιλογή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κοροϊδεύει μάλιστα τους πολίτες με ψίχουλα στήριξης, αναδεικνύοντας τη χώρα πρωταθλήτρια της ακρίβειας. Ενδεικτικά θυμίζω ότι ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση του ρεύματος είναι της τάξης του 20% με 30%, στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, αυτή φθάνει στο... 80%. Είμαστε η χώρα της ρήτρας αναπροσαρμογής με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργίας Κ. Χατζηδάκη που έλεγε ότι οι καταναλωτές δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν. Στον αντίποδα όλων αυτών, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα έκανε ό,τι έχουν ήδη κάνει καμιά 15αριά κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μείωνε για παράδειγμα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, θα επέβαλε πλαφόν στη λιανική ή τη χονδρική τιμή του ρεύματος. Και το κυριότερο κύριε Μπότσαρη. Θα διεκδικούσε, θα έδινε μάχη στην Ευρώπη όπως έκαναν οι Σάντσεθ και Κόστα για τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και κατάφεραν να αποσπάσουν εξαίρεση που ελαφραίνει σημαντικά τους λογαριασμούς ρεύματος των πολιτών τους. Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Δεν θα κόβαμε το ρεύμα στους συμπολίτες μας που αδυνατούν για λόγους επιβίωσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Τίποτε από αυτά κύριε Μπότσαρη δεν είναι επαναστατικό. Είναι απλά τα στοιχειώδη για την ανθρωπιά, την κοινωνική συνοχή. Όλα όσα περιφρονεί η νεοδεξιά του κ. Μητσοτάκη, των γκόλντεν μπόις, των Κολάμπια και των Μπόστον Κόλετζ.

- Παραμένετε στην Περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, ασκώντας δριμεία κριτική στον διάδοχό σας, κ. Πατούλη, ωστόσο οι πολίτες της Αττικής δεν ενδιαφέρονται για μικροπαραταξιακές διενέξεις...

Κύριε Μπότσαρη δεν πρόκειται, όπως λέτε, για μικροπαραταξιακές διενέξεις. Αλλά για εντελώς διαφορετικές οπτικές τόσο στην άσκηση διοίκησης όσο και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βιώνουμε, στην Περιφέρεια Αττικής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια μεγάλη οπισθοδρόμηση που σχετίζεται άμεσα με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, με την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και ουσιαστικά με την αλλοίωση της βούλησης των πολιτών. Αυτή η οπισθοδρόμηση δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση και η πολιτικά ομογάλακτη Διοίκηση της Περιφέρειας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τους ανοικτούς, δημόσιους χώρους όπως το Σαρωνικό, τον Φαληρικό όρμο, το Πεδίο του Άρεως. Προωθούν ιδιωτικοποιήσεις. Και όλα αυτά μέσα από μια αδιαφανή άσκηση διοίκησης χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με απευθείας αναθέσεις, με αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες. Η Δύναμη Ζωής, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας, με τους πολίτες, ανοικτούς, δημόσιους χώρους, κοινωνικές πολιτικές, όπως το πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους” ή εκείνο των κουπονιών των Λαϊκών Αγορών για τις ευάλωτες ομάδες. Προγράμματα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής που σταμάτησε η νυν Διοίκηση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η σύγκρουσή μας δεν είναι συγκυριακή, μικροπαραταξιακή. Αλλά δομική. Διεκδικούμε μια Περιφέρεια πράσινη, κοινωνική, αλληλέγγυα.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ