31/05/2022

Εκδήλωση Ευρωομάδας της Αριστεράς: Το Μέλλον του Πλαισίου Οικονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ – Μαθήματα από την Πανδημία και τον Πόλεμο

Εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον του Πλαισίου Οικονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ – Μαθήματα από την Πανδημία» -  Προεδρεύει ο Δημήτρης Παπαδημούλης - Συμμετέχουν: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, και εκ μέρους της Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο - Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 16.00 – 18.30 – Δείτε το ζωντανά στο link: https://broadcaster.interactio.eu/join/z15j-6942-26u1 - Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει υβριδική εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον του Πλαισίου Οικονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ – Μαθήματα από την Πανδημία» την Τετάρτη 1 Ιουνίου από τις 16:00 έως τις 18:30 Ελλάδος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης ενώ στο πάνελ θα συμμετέχει ως ομιλητής ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τις Αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του φινλανδικού VASEMMISTOLIITTO και του βασκικού EH-BILDU, θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κρίσης της πανδημίας του COVID-19 και του πολέμου στην Ουκρανία, στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ αλλά και στην λειτουργία νέων εργαλείων και πλαισίων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και της τρέχουσας νομοθετικής πρωτοβουλίας, της Ταξινομίας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν πολιτικοί, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Αριστερά, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και πανεπιστημιακοί. Θα μεταδοθεί με ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου και υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά μεταξύ άλλων. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των θεατών με ερωταπαντήσεις μέσω του chat.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα μπορείτε να συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς

Παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας:

16.00-16.15      Εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Nikolaj Villumsen, Αντιπρόεδρο της Αριστεράς στο ΕΚ και Ευρωβουλευτή στις Επιτροπές EMPL και ENVI

16.15 – 18.15     Επαναπροδιορισμός του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης προς ένα νέο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ – Νέα εργαλεία και προοπτικές μετά την πανδημία

Πρόεδρος: Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής της Αριστεράς στις Επιτροπές ECON & BUDG

Ομιλητές στο πάνελ:

Ευκλείδης Τσακαλώτος, τέως Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Declan Costello, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , DG ECFIN

Silvia Modig, Ευρωβουλευτής της Αριστεράς στις Επιτροπές BUDG & ENVI

Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής και Μέλος των Σοσιαλδημοκρατών στις Επιτροπές ECON & INTA

Ernest Urtasun, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων στις Επιτροπές ECON & AFET