ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

01/06/2022

Μηνύματα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μηνύματα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων



Μήνυμα Αλ. Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Φέτος, μετά από δύο πρωτόγνωρες σχολικές χρονιές που πέρασαν κάτω από τη σκιά των υγειονομικών μέτρων και συνθηκών που διαμορφώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φτάσαμε και πάλι σε έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στο ταξίδι της ζωής των νέων μας.

Σίγουρα οι αντιξοότητες της προετοιμασίας ήταν πολλές, ωστόσο είμαι βέβαιος πως οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι όλων των Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας μας θα ανταποκριθείτε για μία ακόμη φορά σε αυτή την πρόκληση. Σήμερα, οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες, φέρνουν για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας της χώρας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αναβάθμισης της με επένδυση σε κατάλληλες υποδομές και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συγχαίρω τους γονείς και το στενό περιβάλλον που με την αμέριστη βοήθεια, ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση, προσφέρατε υποστήριξη στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Συγχαίρω τους φιλότιμους εκπαιδευτικούς, που με λιγοστά μέσα δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, μορφώνετε, διαπαιδαγωγείτε και ανοίγετε νέους δρόμους και προοπτικές στους μαθητές σας.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έχετε κι αυτή τη χρονιά να αντιμετωπίσετε την καθιέρωση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην προσπάθεια τη δική σας και των οικογενειών σας, καθώς και μία ευθεία επίθεση στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα κομβικό σημείο στην πορεία σας προς το μέλλον και την επαγγελματική σας αποκατάσταση, ωστόσο δεν είναι το παν. Δεν είναι η μοναδική ευκαιρία στη ζωή σας! Είναι μια δοκιμασία ψυχραιμίας και πνευματικής σταθερότητας, εφόδια που είναι απαραίτητα για τον απαιτητικό στίβο της ζωής. Μετριάστε το άγχος και ενεργοποιήστε μέσα σας την απαραίτητη ηρεμία, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, εργαλεία απαραίτητα για την επίτευξη του σκοπού σας.

Το μέλλον είναι μπροστά σας γεμάτο επιλογές. Σας καλεί να επιλέξετε την πορεία σας σύμφωνα με τα όνειρα και τους στόχους σας και να έχετε πάντα στο νου πως με συνέπεια, δουλειά, υπομονή και επιμονή θα καταφέρετε να πετύχετε. Χρειαζόμαστε μία νέα γενιά, πρωταγωνίστρια, με κριτική σκέψη, τόλμη και δημιουργικότητα, έτοιμη να αρπάξει τη σκυτάλη και να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον καλύτερο!

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη σε όλες τις υποψήφιες και τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ που ξεκινάτε την Πέμπτη, καθώς και των Γενικών Λυκείων, που ακολουθείτε την Παρασκευή. Εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι σας, να ανοίξουν δρόμοι μπροστά σας και να βάλετε τις βάσεις για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες!

Καλή Δύναμη και Επιτυχία για ακόμα μία φορά σε όλες και όλους!

Μήνυμα του Χάρη Μαμουλάκη για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων: Πιστέψτε στις δυνατότητές σας και απολαύστε κάθε στιγμή από το ταξίδι

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση - μήνυμα προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις:

«Οι ευχές μας σας συνοδεύουν και φέτος που ρίχνεστε στον στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων, διεκδικώντας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζω καλά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλατε, τους κόπους και τις αγωνίες τόσο τις δικές σας όσο και των οικογενειών, αλλά και των καθηγητών σας. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία σας, αλλά όχι τον μοναδικό. Όποια κι αν είναι η έκβαση, τίποτα δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές. Τουναντίον, τώρα αρχίζουν όλα! Γι’ αυτό σας προτρέπω να πιστέψετε στις δυνατότητές σας και να απολαύσετε κάθε στιγμή από αυτό το ταξίδι. Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία σε όλες και όλους!».

Μήνυμα Γ. Πούλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,για μία ακόμη χρονιά συμμετέχετε στις εξετάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν έφθαναν η πανδημία, η τηλεκπαίδευση, η «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής», προστέθηκε και η νέα αδικαιολόγητη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 9.021 θέσεις!

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που σας καθοδηγούν στις προσπάθειές σας, αλλά και στους γονείς που ​στέκονται αδιάκοπα δίπλα σας.

Σας εύχομαι ολόψυχα να υπερβείτε τις δυσκολίες και να πετύχετε τους στόχους σας!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι στόχοι της ζωής δεν εξαντλούνται σε αυτή τη δοκιμασία και ότι πάντα υπάρχουν λύσεις στα αδιέξοδα!

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Μήνυμα της Τ. Ελευθεριάδου με αφορμή την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων (αρχής γενομένης από τα ΕΠΑΛ), θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου "καλή δύναμη" στους μαθητές/τριες, τους καθηγητές/τριες και τους γονείς!

Με ψυχραιμία, πίστη, πείσμα και θέληση! Η ζωή απλώνεται μπροστά σας, με χαρές, λύπες, νίκες και ήττες. Όμως, η συμμετοχή σε κάθε αγώνα για την υπέρβαση των εμποδίων που παρουσιάζονται, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Τις θερμότερες ευχές μου σε εσάς και όσους/ες στέκονται στο πλάι σας!

Και μην ξεχνάτε:

"Είναι όλοι οι δρόμοι ακόμα άγνωστοι και ξένοι,

είναι όλοι οι δρόμοι ακόμα μπρος μας ανοιχτοί".

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τις υποψήφιες και τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλες και σε όλους τους υποψήφιους, καθώς και στις οικογένειές τους. Με την πεποίθηση ότι οι κόποι και οι προσπάθειες ετών θα ανταμειφθούν, να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αυτής της δοκιμασίας ότι βασικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων είναι η ψυχραιμία, η έλλειψη άγχους και η πίστη στις δυνάμεις τους. Η σκέψη και οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά σας. ​

Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναπλ. τομεάρχης Παιδείας - Μήνυμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Κόντρα στους αποκλεισμούς και τα εμπόδια του υπουργείου Παιδείας, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι συντελεστές βαρύτητας, η περικοπή του αριθμού των εισακτέων κατά 9.000, η αδιαφορία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που προέκυψαν από την πανδημία και την τηλεκπαίδευση, οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση για μια καλύτερη ζωή.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, όπως και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

“Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά που σήμερα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το προσωπικό και συλλογικό τους μέλλον.”

Σήμερα είναι μια μέρα αγωνίας για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Είναι το τέλος μιας διαδρομής και η αρχή μιας άλλης, το πέρασμα στην διεκδίκηση, στο όνειρο, στην ενηλικίωση.. Οι μαθητές/τριες καλούνται να διαγωνιστούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες για μια ακόμη χρονιά, αντιμέτωποι/ες με την πολυεπίπεδη κρίση και την πλήρη αποδιάρθρωση των σχολείων και των πανεπιστημίων. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που δύο χρόνια τώρα, βίωσαν των εγκλεισμό ως συνθήκη της ζωής τους, βιώνουν τις σαρωτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κ. Κεραμέως και της ΝΔ.

Μια κυβέρνηση που στρέφεται «ολιστικά» εναντίον των νέων, που εφαρμόζει την βία, είναι μια αποτυχημένη και χρεοκοπημένη Κυβέρνηση. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά που σήμερα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το προσωπικό και συλλογικό τους μέλλον. Γνωρίζουμε πως το ταξίδι ομορφαίνει, δεν τελειώνει ποτέ, όσο δίνουν όραμα, νόημα και αξία στην ζωή τους. Τους ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο, αισιοδοξία και καλή τύχη στις εξετάσεις τους. Να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.

Καλή επιτυχία!

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων: Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον!

Η σκέψη μας από χθες βρίσκεται στον αγώνα και την αγωνία των μαθητών και μαθητριών του Νομού Λέσβου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εισαγωγικές εξετάσεις αποτελούν το τέλος μιας ξεχωριστής αλλά και κοπιαστικής δωδεκάχρονης διαδρομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η αξιέπαινη προσπάθεια των τελευταίων ετών, με τους κόπους και τις θυσίες τόσο των ίδιων όσο και των γονιών τους, κορυφώνεται αυτές τις μέρες.
Δυστυχώς και φέτος, εκτός από το άγχος και την ένταση που γεννά αυτή η διαδικασία, οι μαθητές έχουν απέναντί τους τα προβλήματα και τα εμπόδια που θέτει συνεχώς η κυβέρνηση της ΝΔ και η κ. Κεραμέως με την εχθρική πολιτική τους απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια και τον συνεχώς μειούμενο αριθμό των εισακτέων.
Με ισχυρή την πεποίθηση ότι η πολιτική αλλαγή πλησιάζει και ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα θέσει ξανά ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις, να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Είμαστε έστω και νοερά στο πλάι τους και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Καλή δύναμη!

Σ. Βαρδάκης: Καλή επιτυχία στα παιδιά μας που δίνουν Πανελλήνιες – Να θυμούνται ότι τα όνειρα δεν σταματούν εδώ

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:                 

«Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που δίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, ολοκληρώνοντας τον κόπο και τις προσπάθειες ετών, των ίδιων και των οικογενειών τους.

 Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να θυμούνται ότι οι Πανελλήνιες είναι μια σημαντική δοκιμασία, παραμένει όμως μία δοκιμασία μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ούτε τα όνειρα, ούτε οι ευκαιρίες σταματούν εδώ.

Να έχουν την υγεία τους, αισιοδοξία, δύναμη και καλή συνέχεια σε ό,τι κι  αν κάνουν στη ζωή τους!»



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ