ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

05/06/2022

Μηνύματα βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μηνύματα βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Αλ. Τσίπρας: Η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι

Μήνυμα του Λευτέρη Αβραμάκη, βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, γίνεται φέτος στη σκιά της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία σε συνθήκες ενεργειακής αλλά και επισιτιστικής κρίσης και ανασφάλειας. Ίσως σήμερα, οι επιπτώσεις της εξάρτησης μιας χώρας όπως η Ελλάδα από τα ορυκτά καύσιμα, τις εισαγόμενες πρώτες ύλες και την αθρόα εισαγωγή φθηνών τροφίμων, να είναι πιο ορατές για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η απώλεια του δασικού πλούτου και γεωργικής γης, η αντικατάσταση της ελληνικής παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων έχουν καταστήσει τη χώρα μας πιο ευάλωτη και την αντιμετώπιση των συνεπειών κάθε κρίσης πιο δύσκολη. Ο αγροτικός κόσμος είναι αντιμέτωπος καθημερινά με την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μειώνει το προσδόκιμο ζωής και στην Ελλάδα. Η μόλυνση των υδάτων, η απώλεια γεωργικής γης και δασικών εκτάσεων, η διακινδύνευση των βιοτόπων και των υγροτόπων, η αλόγιστη υπερεκμετέλλευση του φυσικού πλούτου δεν αποτελούν απλώς απειλή για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αλλά αποτελούν απειλή και για τον άνθρωπο.

Ως μια χώρα που έχει ανάγκη την παραγωγική ανασυγκρότηση για την οικονομική και κοινωνική της επιβίωση και ευημερία, οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις για τη μετάβαση σε μια εποχή ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης με κανόνες που θα σέβονται και θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα εξασφαλίζουν τη διατήρηση και μεγέθυνση του φυσικού μας πλούτου, θα στοχεύουν στην ενεργειακή και διατροφική αυτάρκεια της χώρας.

Η Ελλάδα διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή στην αειφόρο ανάπτυξη. Η χώρα μας διαθέτει τις δυνάμεις για να παράγει τεχνολογία και καινοτομία, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να αντιστρέψει τα μειονεκτήματά της, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους».

Χαρά Καφαντάρη: Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στη δίνη της κλιματικής κρίσης!

Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε:

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος φέτος, βρίσκει την Ανθρωπότητα αντιμέτωπη με την ραγδαία επελαύνουσα Κλιματική Κρίση, που αν δεν σταματήσει, θα οδηγήσει σε κλιματική καταστροφή. Οι δείκτες της Κλιματικής Αλλαγής (αέρια του θερμοκηπίου, άνοδος επιπέδου των ωκεανών, άνοδος της θερμοκρασίας και οξίνιση των ωκεανών), σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κατά την Έκθεση «Κατάσταση του Παγκόσμιου Κλίματος το 2021», του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO). Ο επικεφαλής του οργανισμού Πέτερι Τάαλας χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, «το κλίμα αλλάζει μπροστά στα μάτια μας». Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί νέες συνθήκες και επιβαρύνει ιδιαίτερα το παγκόσμιο Περιβάλλον.

Η 5η Ιουνίου βρίσκει τη χώρα μας με μια στα λόγια «πράσινη Κυβέρνηση», που με τα νομοθετήματά της υπονομεύει τη σπάνια βιοποικιλότητα της πατρίδας μας (κατάργηση φορέων Προστατευόμενων περιοχών, υποβάθμιση προστασίας περιοχών Natura κ.α.), δέσμια συμφερόντων φυσικού Αερίου (ορυκτό καύσιμο), χωρίς θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και με τις ακτές μας εκτεθειμένες στη διάβρωση και τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής. Ο κλιματικός νόμος που πρόσφατα ψηφίσθηκε είναι κατώτερος των περιστάσεων και αναγκών και μόνο ως ευχολόγιο μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η δε πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ, χωρίς ειδικό χωροταξικό πλαίσιο (αναμένεται…), δυσφημεί … τις ίδιες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την ίδια στιγμή, η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει και τις δασικές πυρκαγιές με συνέπεια όχι μόνον την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά, και το δομημένο.

Το ερώτημα είναι «τι κάνουμε». Απαιτούνται μέτρα σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και όχι μόνον «εορταστικές» εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Απαιτείται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μοντέλο συμβατό με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και με τη διάσταση της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Άλλωστε, Το μόνο βιώσιμο Μέλλον, είναι το Ανανεώσιμο…

Προστατεύοντας το Περιβάλλον , προστατεύουμε την ίδια τη ζωή…

Κ. Μάλαμα, βουλευτής Χαλκιδικής και Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Προστασία του περιβάλλοντος σημαίνει δίκαιη πρόσβαση όλων στα ζωτικά αγαθά

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί μία θεωρητική έννοια. Σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική δικαιοσύνη, με τον αξιοπρεπή βιοπορισμό, με τον δίκαιο διαμοιρασμό του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας, με την βιώσιμη οικονομία. Σήμερα, στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης, σε μία εποχή πολυεπίπεδων απειλών για την ζωή, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να περάσει από τις διακηρύξεις στην πράξη.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Χαλκιδική μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες επιλογές. Το φυσικό περιβάλλον του Νομού μας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οικοσυστήματος της Ανατολικής Μεσογείου που απειλείται από την υπερθέρμανση, με ακραίους καύσωνες το καλοκαίρι, με πλημμύρες τον χειμώνα, με ερημοποίηση της αγροτικής γης. Η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων απαιτεί γενική κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Να θέσουμε άμεσα νέες προτεραιότητες για να μπορέσει ο τόπος μας να διατηρήσει την μοναδικότητα του, τις ομορφιές του και την βιώσιμη ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη.

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Το περιβάλλον και η προστασία του δεν είναι σε καμία περίπτωση πολυτέλεια ή ανεξάντλητος πόρος. Είναι η πολύτιμη κληρονομιά που δανειστήκαμε από τις προηγούμενες γενιές και έχουμε ξεκάθαρο χρέος και ευθύνη να το διαφυλάξουμε.

Ο καθένας από εμάς οφείλει, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, να αναλογιστεί το αποτύπωμα που αφήνει στο περιβάλλον, από τον τρόπο που ζει, καταναλώνει, αναπτύσσεται.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, η λειψυδρία, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, δείχνουν ότι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη δράση μας προς την κατεύθυνση της συντήρησης, βελτίωσης, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Είναι μια μέρα που καλούμαστε όλοι και όλες, σε όλα τα επίπεδα να οριοθετήσουμε με όρους βιωσιμότητας τη στάση και τη συμπεριφορά μας 365 μέρες απέναντι στο περιβάλλον».

Μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Συρμαλένιου, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Εξοικονόμηση πόρων – Ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη – Αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να είναι το τρίπτυχο που θα έπρεπε να ισχύει σε μια χώρα που θέλει να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση και κατά συνέπεια τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Μια κλιματική κρίση που καλπάζει και που προκαλεί και συμβάλλει σε καταστροφικά φαινόμενα πλημμυρών, πυρκαγιών, οξέων καιρικών φαινομένων, με καταστροφικές συνέπειες και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Αντ’ αυτού και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα, για να προσελκύσουμε «επενδυτές», προωθείται ένα μοντέλο μεγάλων «στρατηγικών επενδύσεων» χωρίς όρους και όρια, που ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει το ΣτΕ, ενώ η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, χρηματοδοτούμενη και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προορίζεται να ανατεθεί σε ισχυρούς επενδυτές στον τουριστικό και ενεργειακό τομέα.

Και αυτά όλα ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εκκρεμεί ο χωροταξικός σχεδιασμός και ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, ιδιαίτερα για τις ΑΠΕ, ενώ οι μελέτες φέρουσας ικανότητας είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, ανησυχώντας βάσιμα για την απαξίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκονται στα αζήτητα, ενώ θα έπρεπε να είναι το βασικό εργαλείο παραγωγής και αυτοκατανάλωσης, Κοινοτήτων, Δήμων, Τοπικών Φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, Μικρών Επιχειρήσεων κλπ., έτσι ώστε η «πράσινη ανάπτυξη» με αξιοποίηση και των ΑΠΕ, να ικανοποιεί πρωτίστως τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Αναλογιζόμενοι τη σημερινή ημέρα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και αυτό φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού, ότι τα νησιά μας βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο Τουρισμός ενισχύεται, σε αναντιστοιχία με τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές και άλλες υποδομές και παρά τα δις που έχουν εισρεύσει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα από το 1988 έως σήμερα.

Κατά συνέπεια η πρόκληση και η πρόσκληση είναι μπροστά μας: Ή θα συνεχίσουμε μια πορεία ανεξέλεγκτης και χωρίς σχεδιασμό ανάπτυξης, ή θα αντιστρέψουμε τους όρους με ορατά θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Δήλωση της Π. Πέρκα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Είμαστε στο σημείο μηδέν

Γίνεται ολοένα και πιο διακριτό ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος και δυστυχώς προσεγγίζουμε την κορύφωση της κλιματικής κρίσης. Είμαστε στο σημείο μηδέν και είναι καιρός να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας για την ανεπίστρεπτη βλάβη που επέφερε στο περιβάλλον η ανθρώπινη πλεονεξία.

Ο πλανήτης κινδυνεύει και η ανθρώπινη παρουσία σε αυτόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο οι πολιτικές ηγεσίες παγκοσμίως θα «θυσιάσουν» τα όποια κέρδη αποκομίζουν από την υπερεκμετάλλευση έως εξάντληση των φυσικών πόρων. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους που διαδηλώνουν και διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν μέλλον.

Στη χώρα μας, καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει τα επικοινωνιακά κόλπα σε ό,τι αφορά στη περιβαλλοντική πολιτική και με υπεύθυνο και συγκροτημένο τρόπο να αφουγκραστεί τα μηνύματα των επιστημόνων, της νεολαίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι επετειακές εκδηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπεται να γίνουν συχνότερες και εντονότερες τις επόμενες δεκαετίες. Εάν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, ας ξεκινήσει με την επανανομοθέτηση και ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, την προστασία της βιοποικιλότητας, τη χωροταξία, τη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση και κυρίως με έναν κλιματικό νόμο που περιορίζει τα ορυκτά καύσιμα, προωθεί τις ΑΠΕ με σωστή χωροθέτηση, τις ενεργειακές κοινότητες προάγοντας συγχρόνως και την ενεργειακή δημοκρατία.

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο, αφού οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αφορούν μεν τους πάντες πλήττουν όμως εντονότερα τους φτωχούς και τους ευάλωτους. Επομένως το σύνθημα ‘’να μη μείνει κανείς πίσω’’ σε συνδυασμό με το ‘‘αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα’’ είναι οδηγός για ένα άλλο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης σε όλους τους κυρίαρχους τομείς, όπως τα τρόφιμα, η ενέργεια, το νερό, τα κτίρια, ο κατασκευαστικός κλάδος και η κινητικότητα.

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ημέρα ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και ενεργοποίησης

Στον απόηχο μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έδειξε πως τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν μείωσαν αρκετά τα νούμερα στις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εύλογα συμπεραίνουμε πως η φύση μπορεί να ξαναβρεί τις ισορροπίες της, αυτοθεραπεύεται, αρκεί να δράσουμε συλλογικά.

Η αδιάλειπτη βιομηχανική, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να αγνοεί την κυριαρχική ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος. Η ίδια η φύση μας δείχνει πως η απερίσκεπτη και άπληστη ανθρώπινη δραστηριότητα για την επίτευξη μιας ανάπτυξης χωρίς ορίζοντα «σκοτώνει» το περιβάλλον. Η Γη μας αντιμετωπίζει τριπλή πλανητική έκτακτη ανάγκη: το κλίμα θερμαίνεται πολύ γρήγορα για να προσαρμοστούν οι άνθρωποι και η φύση, η απώλεια οικοτόπων σημαίνει ότι 1 εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση και η ρύπανση συνεχίζει να δηλητηριάζει τον αέρα, τη γη και το νερό.

Βιώνουμε πλέον μία οικολογική κρίση και η αντιμετώπισή της εξαρτάται άμεσα από τη θέληση και τις ενέργειές μας.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω στις αιτίες των ποικίλων, αλληλοδιαπλεκομένων κρίσεων, την κλιματική κρίση, τις πανδημίες, το χάσμα των ανισοτήτων, αλλά και πάνω στις κοινές αξίες που ενώνουν την ανθρωπότητα, την προτεραιότητα στην υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων, την καθολική πρόσβαση σε αγαθά και πρωταρχικές υπηρεσίες, την καθημερινή ποιότητα ζωής. Να μετασχηματίσουμε τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας για να τις καταστήσουμε δίκαιες και πιο συνδεδεμένες με τη φύση.

Η ανακύκλωση, οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και αποψιλώσεις δασών, η ρύπανση της θάλασσας και του βυθού, οι βλαπτικές εκπομπές αέριων ρύπων αλλά και το ευρύτερο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Ελπίδα για το μέλλον είναι η υψηλή αντίληψη, η κινητοποίηση και οι δράσεις των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα. Αντιλαμβάνονται περισσότερο από όλους ότι τους αφορά και διεκδικούν το δικαίωμά τους να ζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Η Μαγνησία έχει ανοιχτές πληγές. Η αέρια ρύπανση, η χωρίς επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση χρήση εναλλακτικών καυσίμων από βιομηχανικές μονάδες εντός αστικού ιστού, καθώς και η πρόθεση για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF δημιουργούν δικαιολογημένα περιβαλλοντική ανησυχία και βάσιμους φόβους για τη δημόσια υγεία.

Για τον τόπο μας, για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο, πρέπει το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κανόνων που να βασίζεται στην συμμετοχή των υπεύθυνων παραγωγικών φορέων, των ειδικών επιστημόνων, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών και ευρύτερα της Πολιτείας. Να επιδιώκει να μοιράζονται δίκαια τα οφέλη των «πράσινων» παραγωγικών μετασχηματισμών και να δίνεται έμφαση στον δημοκρατικό σχεδιασμό για το περιβάλλον, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων και η κοινή μας φυσική κληρονομιά, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές.

Μήνυμα της βουλευτού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει την ανθρωπότητα «τραυματισμένη» από την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, χωρίς ταυτόχρονα να έχει ξεπεράσει τις συνέπειες της πανδημίας!

Στη χώρα μας περισσότερο, η απώλεια δασικού πλούτου και η συρρίκνωση της παραγωγικής γης θα έπρεπε ήδη να μας έχουν θέσει σε συναγερμό!

Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθετεί κλιματικούς νόμους με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση «ημέτερων» αποκλείοντας την κοινωνία, τους φορείς και την αυτοδιοίκηση από τη συζήτηση και τις αποφάσεις!

Είναι θέμα επιβίωσης, πλέον, να προσανατολιστούμε σε ένα διαφορετικό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο, που θα θέτει σε προτεραιότητα την αειφορία, την κυκλική οικονομία και την εξάλειψη των ανισοτήτων!

Οι πολιτικές για το Περιβάλλον απαιτούν «ολιστική» ματιά και στρατηγικό σχέδιο με μοναδικό γνώμονα την παράδοση στις επόμενες γενιές ενός πλανήτη που θα εξασφαλίζει βιωσιμότητα και ποιότητα ζωής!



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ