13/06/2022

Χ. Καφαντάρη: Ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και όχι επιστροφή σε δόγματα μετεμφυλιακά…

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 10.06.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό «BLUESKY», στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στις εκλογές θα βγει μια ισχυρή κυβέρνηση και αυτή θα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πρώτο στις εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί μια συμμαχική κυβέρνηση, δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Άλλωστε οι συμμαχικές κυβερνήσεις επικρατούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πατρίδα μας οι μονοκομματικές κυβερνήσεις από την Μεταπολίτευση και μετά μας έφεραν τα Μνημόνια. Πολλές φορές η σύνθεση είναι ότι το καλύτερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, μας έβγαλε από τα μνημόνια και ρύθμισε το χρέος, αφήνοντας 37 δις.

H εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι η πιο σημαντική και ισχυρή άμυνά της. Η χώρα μας χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την έχει καταρρίψει μετατρέποντας μας σε δεδομένους και επαναφέροντας δόγματα μετά τον εμφύλιο, δηλ. εποχή Παπάγου.

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να μιλάει με τέτοιος χαρακτηρισμούς για τα στελέχη της Ενόπλων Δυνάμεων(ελβετικό τυρί…) αλλά και η στοχοποίηση του βουλευτή μας Γ. Μπουρνού, που ο κ. υπουργός πρέπει να ζητήσει συγνώμη.

Πρέπει τα κόμματα και οι πολιτικοί Αρχηγοί να ενημερωθούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση και όχι εμείς να στέλνουμε στην Ουκρανία όπλα, εν κρυπτώ, και να το μαθαίνουμε από Υπουργό άλλης χώρας.

Η ακρίβεια απασχολεί καθημερινά τον κόσμο. Σ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαμε αυξήσεις ηλεκτρικού 20% με 25%, στην Ελλάδα 80%. Ενώ και αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Στην Γαλλία, ο Μακρόν έβαλε όριο στην τιμή του ηλεκτρικού, έπεσε η μετοχή της αντίστοιχης ΔΕΗ στη Γαλλία, προκρίνοντας έτσι το συμφέρον του λαού του. Στην Ελλάδα τα golden boys της ΔΕΗ ενδιαφέρονται μόνο για τη μετοχή και τα μπόνους τους…

Ο κ. Μητσοτάκης με την απολιγνιτοποίηση μας έδεσε στο άρμα του φυσικού αερίου. Λειτουργεί χρηματιστήριο ενέργειας από το 2020, το οποίο ναι μεν ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η τιμή διαμορφώνεται με βάση το χρηματιστήριο ενέργειας, αφού διαπραγματεύονται εκεί τιμές σχεδόν κατά 100%, με βάση το φυσικό αέριο. Ο κ. Μητσοτάκης «Προστατεύει» ένα καρτέλ φυσικού αερίου»​.