01/07/2022

Χ. Καφαντάρη: Για τη Ν.Δ. πάντα κάποιος άλλος φταίει - Έτσι για το «turkaegean» φταίνε οι υπάλληλοι... - βίντεο

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 30.06.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και στην εκπομπή « ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Το «turkaegean» είναι ένα μελανό στοιχείο για την εξωτερική πολιτική της χώρα μας, ειδικά και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της συνόδου του ΝΑΤΟ. Για τη Ν.Δ. όμως και για τον κ. Μητσοτάκη κάποιος άλλος φταίει. Έτσι και για το Έτσι για το «turkaegean» φταίνε οι υπάλληλοι. Στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται λάθη. Με μια συγγνώμη δεν συγχωρούνται λάθη στην εξωτερική πολιτική.

Την κυβέρνηση την ενοχλεί η «Βόρεια Μακεδονία» αλλά δεν την ενοχλεί το «Τουρκικό Αιγαίο». Επίσης, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών. Aν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών τώρα θα είχαμε τουρκικά αεροπλάνα πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η εξωτερική μας πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά είχε μια σταθερή πορεία εφαρμόζοντας ένα δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Και τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανατρέπει δόγμα δεκαετιών με μια μη περήφανη και διεκδικητική στάση. Δίνουμε την εικόνα της δεκαετίας του 50 ότι είμαστε οι δεδομένοι σύμμαχοι, δεν δίνουμε προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα και μπαίνουμε σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

Τον Σεπτέμβρη 2021 ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα καλύψει 80% της αύξησης του ηλεκτρικού. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει, γίνονται αποκοπές ηλεκτρικού καθημερινά. στην Ευρωπαϊκή Ένωση η τιμή του ηλεκτρικού αυξήθηκε 39% σε σχέση με πέρυσι ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε γύρω στο 62% και αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, Αύγουστο 2021, να εφαρμόσει την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα. Να υπενθυμίσω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκε το ηλεκτρικό ούτε ένα ευρώ.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής μπορεί να μην αναγράφεται, αλλά ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν παίρνει μέτρα για να περιορίσει τις αποκοπές του ηλεκτρικού;;; Από τη ΓΕΝΟΠ ακούμε για χίλιες εντολές αποκοπής την ημέρα.

Μέσα στην ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ με υπέρογκους μισθούς στα golden boys. Η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. φαίνεται από την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά αύξηση των αντικειμενικών αξιών με αποτέλεσμα συμπολίτες μας να μείνουν εκτός χορήγησης επιδομάτων.»