20/07/2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στις διχοτομικές πολιτικές της Τουρκίας - Πιο επίκαιρος από ποτέ ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  Να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στις διχοτομικές πολιτικές της Τουρκίας - Πιο επίκαιρος από ποτέ ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Υποκλινόμαστε στη μνήμη των Πεσόντων που, υπό το βάρος του εφιαλτικού πραξικοπήματος της χούντας και της ΕΟΚΑ Β`, υπερασπίσθηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οφείλουμε όλοι, σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στις διχοτομικές πολιτικές της Τουρκίας και στην ενίσχυση του εθνικισμού στην περιοχή μας. Ο αγώνας για τερματισμό της κατοχής και των εγγυήσεων και για επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.​