20/07/2022

Κ. Νοτοπούλου: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα - βίντεο

Αγωνία για τα πύρινα μέτωπα και τους ανθρώπους που δίνουν μάχη με τις φλόγες εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ 24 και την εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη.

Όπως τόνισε, τώρα είναι η ώρα της μάχης και όχι της απόδοσης ευθυνών θυμίζοντας πως η πρακτική αντιπαράθεσης πάνω στις στάχτες δεν είναι πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά της ΝΔ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να μην ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα και να μην αξιοποιήσει το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής Γκολντάμερ το οποίο είχε διακομματική αποδοχή και υπήρχε δέσμευση από την ΝΔ ότι θα το αξιοποιήσει όμως το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση των πιο κρίσιμων ζητημάτων της χώρας και σχολίασε πως ενώ η κυβέρνηση προτεραιοποίησε την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την πρόσληψη χιλιάδων ειδικών φρουρών, δεν φρόντισε να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Αντιθέτως όταν οι εποχικοί πυροσβέστες διεκδίκησαν τα δίκαια αιτήματά τους, η κυβέρνηση απάντησε με βίαιη καταστολή.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε ακόμη ότι στο Π.Σ υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων ενώ τους εποχικούς πυροσβέστες που το καλοκαίρι τους αποκαλεί η κυβέρνηση ήρωες για επικοινωνιακούς λόγους, τους αφήνει χωρίς επαρκή και κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας. Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα σε δύσκολες συνθήκες είχε ενισχύσει το Π.Σ με τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Είναι ώρα δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και να θωρακιστεί η χώρα επαρκώς.

Όπως τόνισε, έχουμε ένα «Επιτελικό Κράτος που έχει καταδικάσει τους πολίτες σε κάθε μορφής ανέχεια. Οι πολίτες είναι στο έλεος της αυλής του Λουδοβίκου Πρωθυπουργού».