26/07/2022

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τη Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, τη Γραμματέα της Κ.Ο. και πρώην Υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και την αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο., Χαρά Καφαντάρη. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, συμμετείχε ο Α’ Αντιπρόεδρός της, Γ. Γουρδουράκος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε έμψυχο υλικό και τεχνικά μέσα, ενώ έθεσαν όλα τα ζητήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην απουσία μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών από την παρούσα κυβέρνηση. Έδωσαν έμφαση στα μεγάλα κενά του προσωπικού, στον γερασμένο στόλο των οχημάτων, στην έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και στην γενικότερη απαξίωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρθηκαν επίσης στο πλήθος διώξεων συνδικαλιστών, αλλά και στον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας του μόνιμου προσωπικού της πυροσβεστικής.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν ότι, παρά τις θριαμβολογίες του Κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, πάνω στα καμένα, οι φωτιές μαίνονται κι αυτό το Καλοκαίρι στη χώρα μας, από την Αττική μέχρι την Πελοπόννησο και από τη Λέσβο μέχρι τη Δαδιά του Έβρου. Γι’ αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Πυροσβεστικής σε έμψυχο υλικό και υλικοτεχνική υποδομή, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Τέλος, υπενθύμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, απέδειξε στην πράξη τη βαρύτητα που δίνει στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, και παρά την ασφυκτική πίεση της επιτροπείας των θεσμών, μονιμοποίησε, επί υπουργίας Όλγας Γεροβασίλη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσέλαβε ακόμη 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και διπλασίασε τους εποχικούς.

...