ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

26/08/2022

Δημ. Παπαδημούλης: Αρχιτέκτονας και εκτελεστής παρακρατικών μεθοδεύσεων, με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων του, ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημ. Παπαδημούλης: Αρχιτέκτονας και εκτελεστής παρακρατικών μεθοδεύσεων, με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων του, ο Κυρ. Μητσοτάκης



· Δημ. Παπαδημούλης: «Αρχιτέκτονας και εκτελεστής παρακρατικών μεθοδεύσεων, με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων του, ο Κυρ. Μητσοτάκης - Μετέτρεψε την εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε δικό του μαγαζί για να παρακολουθεί προς ίδιον όφελος πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους»

· «Επικίνδυνη επιλογή που βλάπτει την χώρα και τη δημοκρατία η προσπάθεια Μητσοτάκη να επενδύσει στην τοξικότητα, τη συγκάλυψη, τα ψέματα και να ‘πετάξει την μπάλα στην εξέδρα’ για το σκάνδαλο των υποκλοπών»

· «Η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, με ευθύνη Μητσοτάκη – Οι υπαινιγμοί για ‘σκοτεινό δάκτυλο της Ρωσίας’ και τα περί ‘κομμουνιστικού δακτύλου και αποσταθεροποίησης’ θα ήταν γελοία, αν δεν ήταν και διπλωματικά επικίνδυνα»

· «Σημαντική θετική δήλωση τα όσα είπε η Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα – Οι εξελίξεις φέρνουν εξ αντικειμένου πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πολιτικά τελειωμένος και υπό προθεσμία ως πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης»​

· Συνέντευξη στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5” για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (HXHTIKO)

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5“ (Ν. Σβέρκος) παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε εξέλιξη και τον Κυρ. Μητσοτάκη να βρίσκεται απολογούμενος στη Βουλή, ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αρχιτέκτονας και εκτελεστής παρακρατικών μεθοδεύσεων, με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων του, ο Κυρ. Μητσοτάκης - Μετέτρεψε την εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε δικό του μαγαζί για να παρακολουθεί προς ίδιον όφελος πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους

«Σήμερα κλείνουμε ένα μήνα από τότε που ο Ν. Ανδρουλάκης πήγε στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά, μαζί με τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο μεταξύ, τα ερωτήματα που δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν αυξηθεί. Ακόμη και τώρα ο Μητσοτάκης δεν έχει ψελλίσει καν την λέξη Predator, ενώ είναι ολοφάνερη η σύνδεση αυτού του παράνομου λογισμικού και της χρήσης του με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Τον Ανδρουλάκη άρχισε να τον παρακολουθεί η ΕΥΠ επειδή δεν πάτησε το link για να παγιδευτεί από το Predator. Κι ο Κουκάκης με το που κατήγγειλε ότι τον παρακολουθεί η ΕΥΠ σταμάτησε να τον παρακολουθεί και του εστάλη το link και άρχισε να τον παρακολουθεί το Predator. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και εάν δεν έχει αγοράσει το Predator η ΕΥΠ, χρησιμοποιεί είτε επ ’αμοιβή, είτε με τη βοήθεια δικών της ανθρώπων τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι παράνομο.

Εκτιμώ πως αρχιτέκτονας και εκτελεστής αυτών των παρακρατικών μεθοδεύσεων με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων του είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτός είναι που μετέτρεψε μια εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε ένα δικό του μαγαζί για να παρακολουθεί προς ίδιον όφελος πολιτικούς του αντιπάλους, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ενδεχομένως και εσωκομματικούς του αντιπάλους. Εδώ έχουμε την Καθημερινή, και όχι την Αυγή, να λέει εδώ και μέρες ότι, σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, παρακολουθούνται άλλοι 7-8 πολιτικοί. Και σε αυτό υπάρχει σιγή ιχθύος».

Επικίνδυνη επιλογή που βλάπτει την χώρα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου η προσπάθεια Μητσοτάκη να επενδύσει στην τοξικότητα, τη συγκάλυψη, τα ψέματα και την ‘μπάλα στην εξέδρα’ για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο μόνος πολιτικός που παρακολουθείτο ήταν ο Ανδρουλάκης και οι μόνοι δημοσιογράφοι ο Κουκάκης και ο Μαλιχούδης. Όπως και η θεωρία που έδωσε στην απάντησή της προς την Κομισιόν η κυβέρνηση της ΝΔ στις 2 Αυγούστου: ‘’Ότι αυτά είναι εθνικά μας θέματα που δεν πρέπει να σας απασχολούν και μην πιστεύετε πολύ τους δημοσιογράφους και αυτά τα ΜΜΕ’’. Είναι λάθος και το είπε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών να ακολουθούν την πολιτική της εθνικής τους ασφάλειας, τηρώντας ωστόσο τους ευρωπαϊκούς κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στο ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η προσπάθεια Μητσοτάκη να επενδύσει με επιθέσεις στην τοξικότητα, τα ψέματα και την ‘μπάλα στην εξέδρα’ (να αρχίσουμε να ψάχνουμε από την εποχή του Κολοκοτρώνη και να μην βρούμε τίποτα) είναι μια επικίνδυνη επιλογή που βλάπτει και την χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς όμως πρέπει να επιμείνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς – Τα ‘περί κομμουνιστικού δακτύλου’ και οι υπαινιγμοί για ‘σκοτεινό δάκτυλο της Ρωσίας’, θα ήταν γελοία, αν δεν ήταν και διπλωματικά επικίνδυνα

«Ο Μητσοτάκης έχει υποστεί ένα συντριπτικό κάταγμα στο διεθνές του κύρος, μαζί και η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός ηγέτης. Η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς. Τα περί ‘κομμουνιστικού δακτύλου’ στο Politico, το BBC και τους New York Times θα ήταν γελοία, αν δεν ήταν και διπλωματικά επικίνδυνα, για μια χώρα όπως η Ελλάδα σε μια ταραγμένη γωνιά του πλανήτη. Όπως και οι υπαινιγμοί που αφήνονται ότι όλο αυτό είναι ένας σκοτεινός δάκτυλος της Ρωσίας για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αν το έκανε ο Πούτιν, θα το έκανε μέσω των New York Times; Αυτό είναι μια ευθεία κατηγορία ότι είναι όργανο του Πούτιν οι New York Times, το Politico, το BBC, η Figaro, η Monde. Μην τρελαθούμε..»

Πολιτικά τελειωμένος και υπό προθεσμία ως πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης. Ζητούμενο για εμάς η νίκη και η πρωτιά στις εκλογές και μια άλλη προοδευτική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν θα κάνουμε μονοθεματική αντιπολίτευση. Διότι, έχουμε μια αποτυχημένη κυβέρνηση στα θέματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της πανδημίας και των ανισοτήτων και της δημοκρατίας με την ελευθερία του Τύπου και τις υποκλοπές. Στόχος μας είναι η νίκη και η πρωτιά στις εκλογές. Γιατί, μόνο με μια διαφορετική κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ στον κορμό της αλλά και με ευρείες δημοκρατικές, προοδευτικές συνεργασίες, μπορεί αυτή η χώρα να ξαναγίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα με κράτος δίκαιου, καλή παιδεία και υγεία. Μας υποσχέθηκαν ‘Μένουμε Ευρώπη’ και το έπαιξαν σύγχρονοι. Αποδεικνύονται ωστόσο Βαλκάνιοι αντιδημοκράτες και ‘Όρμπαν της Μεσογείου’. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ζητούμενο για εμάς, είναι όχι να αλλάξει ο πρωθυπουργός για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως με άλλα κυβερνητικά σχήματα και επίδοξους Έλληνες Ντράγκι. Αλλά να διαδεχτεί αυτή την αποτυχημένη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει την χώρα και την κοινωνική πλειοψηφία προς τα εμπρός.

Και ως σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα στην ΔΕΘ και με τον Τσίπρα υποψήφιο εντολοδόχο πρωθυπουργό να κάνει μια ‘επίθεση φιλίας’ προς το ΠΑΣΟΚ, το Μέρα25, το ΚΚΕ. Θεωρώ πολιτικά αδιανόητο και αδύνατο ο συνάδελφος μου, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και αν τον πιέζουν κάποιοι εγχώριοι ολιγάρχες να δεχθεί να στηρίξει ως πρωθυπουργό αυτόν που τον παρακολουθούσε.

Σημαντική θετική δήλωση της προέδρου της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα – Οι εξελίξεις φέρνουν εξ αντικειμένου πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης

«Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν εξ αντικειμένου πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης: Μερα25, ΚΚΕ. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανάγκη και μια δυνατότητα ενός πανδημοκρατικού μετώπου. Πρέπει να εστιάσουμε στη συνέχιση των αποκαλύψεων.

Τα όσα ανέφερε στο Euractiv η Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών για την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι μια σημαντική θετική δήλωση. Αντίστοιχο κλίμα ενισχύεται αυτή την στιγμή στους κόλπους της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση δεν βρίσκει σύμφωνη την συνάδελφο μου, Εύα Καϊλή. Αλλά ελπίζω ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κερδίζει έδαφος αυτή η προοπτική, καθώς μετά από άγριο πιπίλισμα πολλών ετών λιώνει η καραμέλα της αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερίας. Χρειάζεται όμως δουλειά εδώ, στην Ελλάδα. Και από την πλευρά μας οφείλουμε να δείξουμε επιμονή, χωρίς ηγεμονισμούς. Δεν θα την φτιάξουν την προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις ξένων παραγόντων. Είναι δική μας πρόκληση και ευθύνη, και στο τέλος της γραφής του ελληνικού λαού -αυτός με την ψήφο του στις εκλογές θα δώσει την εντολή. Το κλειδί για μια τέτοια εντολή είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η δυνατότητα να υπάρχει μια λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έτσι ώστε είτε με κυβερνητική συνεργασία με βάση πρόγραμμα είτε με στήριξη είτε με ανοχή, όπως έχει συμβεί στην Πορτογαλία και την Ισπανία, να έχουμε επιτέλους την κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος».

Η σιγή ιχθύος που τηρεί η κα Φον ντερ Λάιεν και ο κος Βέμπερ απέναντι στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δείχνει ότι ακόμη και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν υπερασπίζεται τη γραμμή Μητσοτάκη ‘ότι δεν ήξερε τίποτα’ και ότι ‘οι Συριζαίοι έχουν εισχωρήσει σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ’

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί, με την δική μας έντονη προσπάθεια, εκτιμώ ότι θα διαμορφωθεί μια πλειοψηφία, ανεξάρτητα από την στάση που θα κρατήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για να μπει το θέμα των παρακολουθήσεων στην ατζέντα της επόμενης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μέσα στον Σεπτέμβριο, η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τις παρακολουθήσεις σκοπεύει να οργανώσει μια ειδική ακρόαση για την Ελλάδα. Κι εκεί θα κληθεί και ο Θανάσης Κουκάκης. Σε αυτή την Επιτροπή, από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ο Στ. Κούλογλου και αντιπρόεδρός της είναι ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γ. Γεωργίου.

Ήδη και με τους Σοσιαλιστές και με τους Πράσινους και με το Renew, την ομάδα του Μακρόν, διαμορφώνουμε μια συγκλίνουσα πορεία και έναν κοινό βηματισμό. Ακόμη και η ηχηρή σιωπή και η σιγή ιχθύος που τηρεί η κα Φον ντερ Λάιεν και ο κος Βέμπερ απέναντι σε αυτές τις αποκαλύψεις, δείχνει ότι ακόμη και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είναι υπερασπίσιμη η γραμμή Μητσοτάκη: ‘εγώ δεν ήξερα τίποτα’ και ότι ‘οι Συριζαίοι έχουν εισχωρήσει σε όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης’».

.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ