18/09/2022

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια της Μ. Καραγιάννη

Έφυγε και η Μάρθα Καραγιάννη, η πληθωρική ηθοποιός και η χορεύτρια με τη πλούσια γκάμα ρόλων. Στις πολυάριθμες ταινίες που γύρισε μας χάρισε άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση. Υπήρξε η αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια του ελληνικού μιούζικαλ και παρότι συνήθως ο ρόλος που ερμήνευε ήταν ο δεύτερος γυναικείος στη συνείδηση του κοινού καθιερώθηκε ως σταρ. Η ίδια ποτέ δεν αποδέχθηκε αυτόν τον τίτλο. Παράλληλα με το σινεμά υπηρέτησε το θέατρο, έπαιξε σε κωμωδίες του Τσιφόρου, του Ψαθά, των Γιαλαμά-Πρετεντέρη, σε επιθεωρήσεις, αλλά και στην Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη, στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Όταν οι γυναίκες το γλεντούν του Γκολντόνι, στην οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου Κορίτσι της γειτονιάς, κ.α.

Το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα συλληπτήρια του στους οικείους της αλλά και στην ευρύτερη θεατρική οικογένεια που έχασε σήμερα ένα πολύτιμο μέλος του.