23/09/2022

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχει «απόρρητη Δημοκρατία» - Η απόφαση για συσκότιση και συγκάλυψη ήταν προειλημμένη - ηχητικό

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχει «απόρρητη Δημοκρατία» - Η απόφαση για συσκότιση και συγκάλυψη ήταν προειλημμένη -  ηχητικό

Σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και τον Φώτη Παπούλια

Δεν υπάρχει «απόρρητη Δημοκρατία». Η επίκληση του απορρήτου έχει γίνει μόνο και μόνο για να υπάρξει συγκάλυψη αυτού του πολύ μεγάλου σκανδάλου που φέρνει τη Δημοκρατία εν κινδύνω. Η απόφαση για συσκότιση και συγκάλυψη ήταν προειλημμένη.

Καθήκον όλων μας είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, ιδιαίτερα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, θέμα που δεν επικαλύπτεται προφανώς από το μείζον κοινωνικό ζήτημα που έχει ανακύψει στη χώρα μας.

Η Εξεταστική Επιτροπή εμποδίζεται ευθέως στο να φτάσει στην αλήθεια με τη μη κλήση βασικών μαρτύρων, πολιτικών προσώπων, εισαγγελέων και πραγματικών εκπροσώπων των εταιρειών του λογισμικού. Από τις μέχρι σήμερα μαρτυρίες ωστόσο, προκύπτει ευθέως η επιτακτική ανάγκη για να κληθούν ως μάρτυρες ώστε να φωτιστεί η αλήθεια.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν φαίνεται διατεθειμένη να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης ενώ οι μάρτυρες και η κυβερνητική πλειοψηφία που κακώς αποδέχονται το απόρρητο ή την εχεμύθεια ενώπιον της Βουλής και της Ανεξάρτητης Αρχής παραπέμπουν οι ίδιοι ως μόνη Αρχή ελέγχου την εισαγγελία του Άρειου Πάγου!