29/09/2022

Κ. Μάλαμα: Οι κυβερνητικοί παράγοντες της Χαλκιδικής έχουν ενημερωθεί για την άδικη εξαίρεση των αγροτών μας από την προκαταβολή αποζημίωσης που εισάγει η κατατεθείσα σήμερα τροπολογία 1427/218;

Στην σημερινή συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια κατατέθηκε μια υπουργική τροπολογία με αριθμό 1427/218, η οποία στο άρθρο 6 της εισάγει την κατά παρέκκλιση δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης σε πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες της Κεντρικής Μακεδονίας από το χαλάζι του καλοκαιριού του 2022. Κι ενώ, ορθά, συμπεριλαμβάνονται όλες οι περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν, απουσιάζει μόνο μία. Αυτή της Χαλκιδικής.

Η Χαλκιδική επλήγη από καταστροφικό χαλάζι τον Αύγουστο του 2022, από το οποίο καταστράφηκαν 10.000 τόνοι πράσινης ελιάς. Δεν θα έπρεπε οι εν λόγω παραγωγοί να λάβουν κι εκείνοι προκαταβολή αποζημίωσης, όπως όλοι οι υπόλοιποι αγρότες;

Οι κυβερνητικοί παράγοντες του Νομού το έχουν υπόψη τους το ζήτημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα καυτηριάσει σήμερα αυτή την παράλειψη, δια του εισηγητή του στην Ολομέλεια, ώστε να προστεθεί η Χαλκιδική. Οι υπόλοιποι αιρετοί του Νομού μας θα πράξουν αντίστοιχα;