01/11/2022

Αναφορά Δ. Χαρίτου: Να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για
Τον υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Εσωτερικών ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με το οποίο
ζητά να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την προκήρυξη 4Κ/2020 για τη στελέχωση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” το οποίο πλέον μεταφέρεται στους Δήμους, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν με την υπ` αριθμ. 1548/2022 απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την 4Κ/2022 13-5-2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ στο σκέλος της κατάργησης της “ειδικής εμπειρίας” ως κριτήριο κατάταξης, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια προβλήματα και διατρέχοντας τον κίνδυνο απόλυσης 1.200 περίπου άτομα που ήδη υπηρετούν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Το Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που εφάρμοσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συνδρομή φυσικά των εργαζομένων τους. Γι’ αυτό πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας για πολλά χρόνια τα καθήκοντα τους.
Επισυνάπτεται το ψήφισμα
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα,  01/11/2022
Ο καταθέτων βουλευτής