11/11/2022

Χ. Καφαντάρη: Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με σκιές… - ηχητικό

Σημεία συνέντευξης της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 10.11.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 fm σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέτυχε σε όλους τους τομείς. Απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, φτωχοποιώντας τον κόσμο, ενώ η δημοκρατία μας δέχεται πλήγματα με τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα με την υπόθεση των υποκλοπών.

• Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εξαντλήσει την τετραετία αλλά αυτό δεν εξαρτάται πάντοτε από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Εξαρτάται κυρίως από τον ελληνικό λαό, ο οποίος αυτή την στιγμή υποφέρει. Νοικοκυριά και επιχειρηματικός κόσμος διαμαρτύρονται για τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη οι οποίες τους έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση.

• Υπάρχει θέμα Δ​ημοκρατίας στην πατρίδα μας. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κουκουλώσει αυτή τη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων και εκθέτει διεθνώς την πατρίδα μας.

• Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν φοβάται ας έρθει να απαντήσει στη νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας, για το αν οι 33 παρακολουθήσεις από το predator, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ.

• Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης να κληθούν συγκεκριμένα άτομα όπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δημητριάδης. Βέβαια, και όσοι κλήθηκαν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο.

• Ζητάμε τώρα να πέσει άπλετο φως. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με σκιές. Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται και να αναλάβει την θεσμική πολιτική ευθύνη που έχει εκ της θέσεως του.