11/11/2022

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η λεπτότητα, η φινέτσα, η ένρινη άρθρωση της Μίνας Αδαμάκη θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η λεπτότητα, η φινέτσα, η ένρινη άρθρωση της Μίνας Αδαμάκη θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη  μας

Δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη

Η λεπτότητα, η φινέτσα, η ένρινη άρθρωση της Μίνας Αδαμάκη, όπως και οι δεκάδες ρόλοι της που διέσχιζαν την κωμωδία και τα σατυρικά κείμενα και έφταναν στο κλασσικό ρεπερτόριο, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Η Μίνα Αδαμάκη άνηκε στους καλλιτέχνες εκείνους που ανανέωσαν στην δεκαετία του ’80, την θεατρική πράξη της επιθεώρησης, δημιουργώντας την ιστορική παρέα της «Ελεύθερης Σκηνής». Μια σπουδαία, κεφάτη παρέα, που κατόρθωσε να απενοχοποιήσει την επιθεώρηση και να την βάλει στο επίκεντρο του θεατρικού χάρτη της εποχής. Οι βαθιές επιρροές αυτής της καλλιτεχνικής εμπειρίας, παρέμειναν χαραγμένες στην ερμηνεία της Μίνας Αδαμάκη και όταν αργότερα ακολούθησε προσωπική καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Σήμερα την αποχαιρετούμε με θλίψη, ξέροντας πως στην ντελικάτη μορφή της κουβαλούσε όλη την ποιότητα μιας θεατρικής εποχής που άλλαξε πολλά στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Τα συλλυπητήρια μου στους αγαπημένους της ανθρώπους, στην οικογένεια της, στους συναδέλφους της ηθοποιούς.