17/11/2022

Επίκαιρη ερώτηση Τελιγιορίδου: Αίτημα για απευθείας ανάθεση για τον πηγαίο κώδικα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022

Επίκαιρη ερώτηση Τελιγιορίδου: Αίτημα για απευθείας ανάθεση για τον  πηγαίο κώδικα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Αίτημα για απευθείας ανάθεση για τον  πηγαίο κώδικα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022»

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ με αρ.263/13-10-2022, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισαν να ζητήσουν τη σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑΔΗΣΥ για προσφυγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς τη δημοσίευση για την σύναψη δημόσιας σύμβασης για την παροχή του λογισμικού πηγαίου κώδικα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ)  Έτους 2022 αξίας 699.360 ευρώ.
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια πλήθους απευθείας αναθέσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για την πρακτική της διοίκησης του οργανισμού που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο λόγος που προτίθεται να προβεί σε απευθείας ανάθεση χωρίς να προχωρήσει στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο του πηγαίου κώδικα της ΕΑΕ;
2. Είναι εν γνώσει του Υπουργού και των αρμόδιων υπηρεσιών η εν λόγω διαδικασία και έχει δοθεί το πράσινο φως;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία